1913.III.27. FTC, BTC, BAK, MAC kombinált – English Wanderers 3:3

PH-19130327

English Wanderers—FTC-MAC-BAK-BTC. Az English Wanderers csütörtökön játszsza az utolsó mérkőzését Budapesten. Minthogy a hazautazás nehézségeit a menetjegy-irodában nem tudták leküzdeni, a kassai ut elmarad.

Az English Wanderers összeállításában megerősítést nyer, első sorban Saunders reprezentatív játékos személyében, aki Budapestre érkezik és az Oxford City Clapton és más angol csapatok játékosaiból, úgy, hogy csütörtökön lényegesen megerősödve, állanak ki. A csatársor már végleges és az a következő: Brown, Saunders, Springthorpe, Foss, Owen. Chapmann centerhalfot fog játszani és a kapuba az Oxford City kapusa kerül.

A magyar csapat valamennyi tagja, épp úgy, mint az angol, volt már válogatott játékos. A csapat a következő: Ginsery – Rumbold, Szendrő vagy Kehrling – Szury, Bródy, Blum – Weisz v. Dobó, Bodnár, Potya, Schlosser, Borbás.

A mérkőzés rendes helyárak mellett fél 5 órakor kezdődik.

(Pesti Hírlap, 1913. március 27.)

1913. március 27., 16:30, Üllői út, FTC, BTC, BAK, MAC kombinált – English Wanderers 3:3 (1:2)
vezette: Herczog Ede
nézőszám: 2 000
FTC, BTC, BAK, MAC kombinált: Ginzery (BTC) — Kehrling (MAC), Manglitz — Weisz F., Bródy, Korda (BAK) — Dobó (BTC), Késmárky (BAK), Tóth-Potya, Schlosser, Szeitler
English Wanderers: Chapman — ?, ? — ?, ?, ? — Brown, Foss, Springthorpe, Saunders, Owen (MTK)
Gól: Késmárky (19., 49.), Schlosser (65.) illetve Springthorpe (1.), Owen (15.), Saunders (6x.)

Az English Wandrers utolsó szereplése. English Wanderers — FTC-BTC-BAK-MAC kombinált: 3:3. (2:1).

Legerősebb csapatával állott ki csütörtökön délután az English Wanderers a magyar kombinált csapat ellen. Csatársorában a balösszekötő helyén szerepelt a Berlinben válogatottban játszott Saunders, aki mellé balszélsőnek a MTK. Owenje került. A centerben Springthorpe állott, akit Foyce és Brown ezúttal igen jól támogattak; a fedezetsor és védelem jobbára ugyanazokból a játékosokból állott, akik az előző mérkőzéseken szerepeltek.

Ezzel szemben a magyar kombinált csapat egészen máskép állott ki, mint hirdették. A kombinált, amelyben hat FTC. játékos, két BAK., két BTC. és egy MAC. játékos szerepelt, a következőleg állt fel: Ginzery, Kehrling, Manglitz, Weisz, Bródy, Korda, Dobó, Késmárky, Tóth, Schlosser, Szeitler. A játékosok csak nehezen szokták meg egymást s ennek tulajdonítható, hogy az angolok az első negyedórában két goalhoz jutottak. A második félidőben a kombinált csapat már igen szép összjátékot produkált — különösen a Késmárky—Dobó szárny s nemcsak kiegyenlített, hanem a vezetést is magához ragadta.

Kezdés után a magyar védelem kapkodó játékát az angol belső csatárok jól kihasználják s Springthorpe már az első percben goalt lő. A goal után változatos játék következik. A magyar támadásokat rendesen a jobbszárny vezeti, ahol Dobó sebes lerohanásai nem egyszer igen kritikussá teszik a helyzetet Chapman goalja előtt. Ha e játékos nem lett volna annyira önző lefutásainál, mindenesetre eredményesebben szerepelt volna a magyar csapat. Az angol csapat csak Springthorpe, Saunders s a Manglitz bizonytalan játéka következtében néha kiszabaduló Foyce egyéni játéka révén kerül frontba. A 15. percben a magyar kapu előtt óriási kavarodás keletkezik, amelyből Owen a második angol goalt lövi. Ezután élénkül az iram. A magyar támadások mind gyakoriabbak lesznek, a 18. percben Szeitler egy beadását csak handssel tudja angol bal hátvéd kivédeni (amit a biró érthetetlenül nem ítél 11-esnek), de a rákövetkező percben Dobó pompás lerohanása után beadott labdát Késmárky védhetetlenül az első magyar goallá értékesiti.  Félidő végéig változatos játék.

Helycsere után a magyar csapat mindjobban fölénybe kerül. A 4. percben Dobó lefutásából Késmárky a kiegyenlítő goalt lövi, amelyet a 20. percben Schlosser vezető goalja követ. Nem sokáig örülhet a magyar csapat a vezetésnek, mert pár perc múlva Ginzery hibájából, Saunders kiegyenlít. Az utolsó percekben Tóth foultolása miatt a magyar csapat 11-eshez jut, ami ellen az angolok igen protestálnak. A hosszú protestánsnak végre is az lett az eredménye, hogy a 11-est Bródy nobilisen a kapu mellé plaszirozza.

Biró Herzog volt, aki ismét sok hibát követett el.

A mérkőzést körülbelül kétezer főnyi publikum nézte végig, akit a félidői szünetben az Oxford City jelenlevő játékosai angol dalok előadásával szórakoztattak.

(Pesti Hírlap, 1913. március 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST