1913.IV.20. WAF – FTC 1:4

„A hütteldorfi páyát zsúfolásig megtöltő közönség elragadtatással szemlélte a magyar bajnokcsapat nagyszerű játékát. A sportemberek egybehangzó véleménye szerint pompásabb játékot mint aminőt Schlosser, Pataki, Tóth, produkáltak, csak keveset láttak még Bécsben. Ennek a három kiváló csatárnak a játéka hozta meg a magyar színeknek ezt az értékes győzelmet.

A match 2×40 percig tartott arra való tekintettel, hogy Rumboldnak haza kellett utaznia katonai szolgálatának ellátására. Az időt így sem tudta kivárni, a II. félidő 29. percében — éppen amikor Schlosser a 4. gólt lőtte — otthagyta a játékot. Később Tóth megsérült és kiállt, így tehát percekig 9 emberrel játszott az FTC…”

FTC-WAF 4:1 (2:0). Hüttelsdorfi pálya. Biró: Retschury, 4 000 főnyi néző.

Szeles időben, teljes összeállításban állt fel a FTC a WAF ellen, melynek csapatában újra játszott Tekusch II, ki tegnap érkezett meg Afrikából. FTC kezd szél és nap ellen és rögtön támadólag lép fel. Már a 3. percben éri el Potya-Weisz-Pataki összjátékától Pataki révén a FTC a vezető gólt. FTC 15 percig nagy fölényben van, fedezetsorának gyönge munkája miatt azonban nem tud eredményt elérni.

TFU_20010300_Trb_000 - 0011-19130420Majd a WAF is lábra kap és egyízben az Ungár által üresen hagyott kapu is veszélybe kerül, Havlik azonban a kapu mellé lő. 33 percben Weinber Weiszhez juttatja a labdát. Weisz lefut, lő, de a labda a kapufáról visszapattan; a mezőnybe kerülő labdát Pataki kapásból belövi. A félidő végén a WAF jut fölénybe és Ungárnak többször nyílik alkalma tudását bemutatni, miközben egy kifutásánál a térdén megsérül. Fischera szép lövése fejezi be a félidőt.

Lassu, tempó nélküli játékkal kezdődik a második félidő. A 9. percben Fischera magas, gyenge lövését a sánta Ungár beereszti. WAF erős iramot diktál. A jobbszélső lövését Ungár kornerre védi. Tekusch I. összecsap Potyával, aki bokarándulást szenved és a további játék folyamán csak statisztál. Pataki keresztül tör a a védelmen, de lövését a kapufa menti.

Úgy látszik, hogy a WAF kerül fölénybe, azonban FTC a Patakit gáncsoló Tekusch I. miatt megítélt szabadrúgás újra frontba hozza. Pataki a labdát leadja Weisznek, kinek szép magas centerét Schlosser védhetetlenül a sarokba fejeli.

A 34-ik percben Schlosser 35 méteres váratlan lövésével a negyedik gólt szerzi meg. A hátralévő időben WAF támad, de az eredményen már nem változtat. A mérkőzést az FTC gólképes csatársora döntötte el. Pataki a mezőny legjobb embere volt. Kitűnő volt Weisz, Schlosser és Potya. Borbás a keskeny pályán nem érvényesült. Megfelelt a két hátvéd, míg a fedezetsor formán alul játszott. Bródy a második félidőben kifulladt.

A bécsieknél a Tekusch-fivérek és Fischera elsőrangú játékot produkáltak. A negyedik gól elérése előtt Rumbold kiállt, hogy a pesti vonatot még elérhesse. Megemlítjük még, hogy a labda túl könnyű és kezdettől fogva puha volt, ami ellen az FTC protestált ugyan, de jobb hiányában ezzel voltak kénytelenek a matchet lejátszani.

SV-19130421-05-19130420

SH-19130421-07-19130420

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
Következik: MK 10.24. 13:00 Kisvárda-FTC (TV:M4 Sport)
Következik: 10.28. 15:30 Mezőkövesd-FTC (Stream:m4sport.hu)
FACEBOOK:
HOST:
FOTELSZURKOLÓ