1913.VIII.24. Corinthian dí­j, FTC – UTE 9:0

SH-19130707-03

Csapatösszeállitások. Tegnap indult meg hivatalosan az őszi labdarugó szezon és a csapatok nagyjában tavaszi felállí­tásukban fognak szerepelni. FTC: A kaput a 33 FC-ből átlépett Schiller védi. Tartalékok Fritz és Ungár. A jobbhátvéd helyén természetesen Rumbold marad, mí­g a Győrbe költözött Payer helyét a másodcsapatbeli Szandrovits fog játszani. A fedezetsor Bródy felmentésével marad a régi: Weinbeer, Bródy, Blum. Ha Weinbeer nem állná meg helyét, úgy Medgyesi kerül csapatba. A csatársor marad a hí­res FTC-csatársor: Weisz, Potya, Pataky, Schlosser, Borbás. Utóbbit, ha hivatali elfoglaltsága akadályozza, Szeitler helyettesí­ti.

(Sportvilág, 1913. augusztus 25.)

A nap programmján három Corinthián-dij mérkőzés szerepel. A legérdekesebbnek í­gérkező attrakciót az Üllői-uti sporttelep nyújtja, ahol a Ferencvárosi TK az Újpesti TE-el, előzőleg pedig a 33 FK a Törekvéssel méri össze erejét. (…)
4 órakor a következő összeállí­tású csapatok fognak küzdeni: FTK: Schiller — Rumbold, Geiser — Blum, Bródy, Weinber — dr. Borbás, Schlosser, Pataky, Tóth, Weisz. — UTE: Kazár — Kovács, Vranák — Neumann, Kuschner, Jandl — Besenczi, Gönczy, Fogl, Müller, Racskó. A mérkőzés Schubert M. Ferenc bí­ráskodása mellett folyik le.

*

A FTK Kolozsváron. A Ferencvárosi Torna Klub folytatja a nyári szezonban már megkezdett vidéki propaganda mérkőzéseit. Vasárnap I. b) csapatával Kolozsvárra rándul el és a Kolozsvári Kereskedelmi Akadémiai Sport Kör csapatával játszik Bossányi (Kolozsvári TE) bí­ráskodása mellett.

(Pesti Napló, 1913. augusztus 24.)

1913. augusztus 24., 16:00, Üllői út, FTC – UTE 9:0 (5:0)
vezette: Schubert M. Ferenc
nézőszám: 5 – 6 000
FTC: Schiller — Rumbold, Szandovics — Weinber, Bródy, Blum — Kövesdy, Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
UTE: Kazár — Vranák, Szinai — Baubach, Neumann, Kuschner — Racskó, Froyda, Molnár III., Müller, Besenczi
Gól: Schlosser (?., ?., ?., ?., ?., ?. – kettőt 11-esből), Pataky (?., ?.), Tóth-Potya (?.)
Kiállí­tva: Racskó (80.)

SH-19130825-05-19130824

SV-19130825-05-19130824

Fővárosi csapatok a vidéken. Kolozsvár: Kolozsvári Kereskedelmi Akadémiai Sportkör—Ferencvárosi Torna Klub I. b. 4:3 (2:2). Az Akadémia három uj játékossal: Nagy Józseffel, Zsigával és Oblattal erősí­tett csapata remek küzdelem árán biztosan verte a jóképességü F. T. K. csapatot. A közönség igen szimpatikusán fogadta az F. T. K.-ot s a bemutatott remek játékért hálásan ünepelte mind a két csapatot. Az Akadémia legjobb játékosát, Molnár centerhalfot nélkülözte s különösen csatázósora kitűnő játékerőt képvisel. Biró: Koncz Rezső volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1913. augusztus 25.)

Vidéki mérkőzések. Kolozsvári Ker. Akadémiai Sportkör — Ferencvárosi Torna-Klub I/b 4:3 (2:2). Az Akadémia jó kvalitású csapata biztosan győzött, hatalmás úri közönség előtt az FTK vidéken még veretlen I/b csapata fölött. A közönség igen szépen fogadta az FTK-t s ünnepelte legyőzőjével együtt.

(Pesti Napló, 1913. augusztus 25.)

Vidéki mérkőzések. Kolozsvár. Kolozsvári Akadémiai SK—FTC II. 4:2 4:3 (2:2).

(Sportvilág, 1913. augusztus 25.)

Vidéki mérkőzések. (Kolozsvár). Kereskedelmi Akadémia—FTC I b. 4:3 (2:2).

KKASK a legjobb FTC I. b. csapatát győzte le 4:3 arányban. Az FTC ennél erősebb I. b. csapatot nem tudott volna kiállí­tani. KKASK: Welzer II.—Welzer I., Walter—Marci I, Molnár, Statter—Oblath, dr. Nászta, Sárosi, Nagy József, Zsigó.

(Sporthí­rlap, 1913. augusztus 25. & szeptember 8.)

Egy hozzászólás a(z) 11101111001ejegyzéshez

  • UTE: Kazár—Vranák, Kovács—Fandl, Fürst, Kuschner vagy Neumann. Racskó, Novák, a Főv. TK-ből átigazolt Müller, Molnár III, Besenczy. Az ősz folyamán megjönnek Surmik, Auer és Szidon, ami az UTE csapatának lényeges javulását idézi elő. (SV19130825)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ