1914.I.1. Real Sociedad – FTC 1:6

1914. január 1., –:–, San Sebastian, Real Sociedad – FTC 1:6 (0:1)
vezette: ?
nézőszám: 1 500
Real Sociedad: ?
FTC: Fritz — Rumbold, Payer — Weinber, Kiss B., Medgyessy — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Szeitler
Edző: Barney Gannon
Gól: Schlosser (5), Tóth-Potya (1)

A FTC Spanyolországban. A Ferencvárosi Torna Klub csapata Párisból szerencsésen megérkezett Szán-Szebásztiánba A hí­rneves tengeri fürdő mostanában éli a főszezonját, s ilyenkor igen nagy a drágaság, s ezért a magyar kolónia a Szán-Szebásztiántól huszonöt kilométernyire fekvő Bilbaoban az Anglethere nevű szállóban telepedett meg. Bilbaoban a vasárnapi mérkőzés helyén is rendkí­vül nagy az élénkség, zsúfolva van fürdőző közönséggel, a kik a jó közlekedő eszközök igénybevevésével könnyűszerrel juthatnak be Szán-Szebásztiánba. A csapat ma, ujesztendő napján tartotta első mérkőzését, a melyről Párison át érkezett alábbi táviratunk számol be:

Szan-Szebasztián. jan. 1. A Ferencvárosi Torna Club ma délután 1500 főnyi közönség előtt 6:1 (1:0) arányban legyőzte Real Sociedad nevű szan-szebasztiáni csapatot. A pálya talaját az olvadó hó sikamlóssá tette s a magyar csapat klasszisa ilyenmódon erősebben kidomborodott. A spanyolok heves iramban dolgoztak, de a FTC pompás összejátszásával szemben nem boldogulhattak. A gólokból Schlosser ötöt, Tóth egyet lőtt. A csapat a rendes összeállí­tásban játszott; Blum helyett Medgyessy volt balfödözet, Kiss szerepelt a középső födözet helyén. A meccset egy spanyol biró vezette — kifogástalanul.

Blum Zoltán, a FTC kitűnő födözete ma reggel Párisból hazaérkezett Budapestre. A túra spanyolországi szakaszában azért nem vehetett rész mert most teljesiti önkéntesi szolgálatát s a katonaságtól élvezett szabadsága ma lejárt.

(Budapesti Hí­rlap, 1913. január 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ