1914.III.15. DFC – FTC 0:0

A program súlypontja a Ferencvárosi Torna Club prágai szereplésére esik. Bajnokcsapatunk kötelezettségének eleget teendő meglátogatja a Deutscher Fussbalt Club-ot. Sajnos, csaknem bizonyos, hogy színeink újabb vereséget szenvednek, mert a mig a DFC nagy formában van, addig a FTC még csak legerősebb csapatát sem tudja sorompóba állítani. Borbás és Pataki fog hiányozni a csapatból s előbbit Antony, utóbbit Molnár, az ifjúsági csapat jóképességü játékosa helyettesíti. Fölutazott a csapattal Bródi is, a ki abban az esetben, ha Kiss nem kap szabadságot a katonaságtól, centerhalfot játszik.

(Budapesti Hírlap, 1914. március 15.)

Az FTC uj balszélsője. Dr. Borbás Gáspárról, már köztudomású, hogy rövidesen búcsút mond a nyilvános szereplésnek s csak addig játszik klubja színeiben, a mig méltó utódot találnak a helyére. Ez a személycsere, úgy halljuk, egy-kettőre bekövetkezik, mert a második csapat balszélsője, Antony, olyan hivatottságot árult el s annyi értékes kvalitásról tett tanúságot, hogy az FTC-ben komoly formában foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy Antonyt az első csapatban is kipróbálják. Antony az FTC ifjúsági csapatában tűnt föl. Fél év előtt került a második csapatba, a hol biztos labdavitelével egyik erőssége lett a csatársornak. Örvendetes dolog, hogy az FTC saját nevelésű játékossal kísérletezik s igyekezik csapatának a játékerejét növelni.

(Sporthírlap, 1914. március 16.)

1914. március 15., –:–, Prága, DFC – FTC 0:0
vezette: Lilienfeld (DFC)
nézőszám: 3 – 5 000
DFC: Noll — Rotter, Sladik, Berger, Hadky, ?
FTC: Fritz — Rumbold, Payer — Weinber, Kiss B., Blum — Varga, Tóth-Potya, Schlosser, Molnár, Antony
Edző: Barney Gannon

SH-19140316-06-19140315A FTC Prágában. — Ferencvárosi Torna Club—Deutscher Fusball Club 0:0. —

Prágából jelentik nekünk: A Ferencvárosi Torna Club vasárnap mintegy 3000 főnyi közönség előtt mérkőzött a Deutscher Fusball Club csapatával. A FTC tartalékokkal utazott a cseh fővárosba. Borbás dr., Weisz és Pataki helyét ifjúsági játékosokkal kellett betölteni és a mérkőzésen kitűnt, hogy a három helyettes: Antony balszélső, Varga jobbszélső és Molnár balösszekötő nem illik a csapatba, sőt a centert játszó Schlosser, valamint Tóth igyekezete éppen a három tartalék ügyetlenségén tört meg. A DFC, annak ellenére, hogy csapatát, a Sláviából átpártolt Bergerrel és Hadkyval erősítette meg, nem mutatott jó formát. Hírneves kapuvédője, Noll és a két hátvédő azonban annál elismerésreméltóbban szerepelt. Rajtuk és a FTC csatázósorának bénaságán múlott, hogy a FTC nagy felsőbbsége ellenére meg tudták őrizni kapujukat a góloktól. A FTC csapatát is a védelem mentette meg a vereségtől. Payer, Rumbold és a mind jobban fejlődő Kiss centerhalf kitűnő munkát végzett. A mérkőzést Lilienfeld, a DFC tagja vezette, a ki klubtársaival szemben elnéző volt. Különösen sok durvaságot hagyott megtorlatlanul és többizben olyan foulokat nézett el, a melyekért tizenegyest kellett volna ítélnie a FTC javára.

(Budapesti Hírlap, 1914. március 17.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.17.19:30 FTC-Kaposvár (TV:M4)
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST