1914.V.24. FTC – Burnley 3:1

TV-19140607-05-19140524

Nemzetközi mérkőzés. Burnley FC—Ferencvárosi Torna Klub (Üllői-ut. délután fél 6).

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 24.)

1914. május 24., 17:30, Üllői út, FTC – Burnley 3:1 (2:1)
vezette: Langfelder Ferenc
nézőszám: 12 000
FTC: Ungár — Rumbold, Payer — Weinber, Kiss B., Blum — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
Burnley: Sewell — Boyle, Taylor — Halley, Thorpe, Watson — Nesbit, Lindley (Freeman, 46.), Pickering, Kelly, Grice
Gól: Schlosser (7., ?.), Borbás dr. (*36.) illetve Lindley (19.)
Kiállí­tva: angol partjelző (?.)

SH-19140525-06-19140524— A FTC 3:1 arányban legyőzte a Burnleyt. —

(…) Nem érdemes angol csapatokat Budapestre hozni, ez a végtelenül hosszú angol invázió tanulsága. A Celtic, a Burnley és a Glentoran legalább 40.000 koronát visznek el a közönség pénzéből — semmiért. Ezt az óriás összeget igazán kár volt elherdálni egy sereg angol játékosra, a kiknek hekuba a mérkőzés s a kik olyan sportszerűtlenül élnek, hogy a mikor a játékra került a sor, alig állanak a lábukon. (…)

Nemzetközi mérkőzés. Ferencvárosi Torna Club—Burnley Foolball Club 3:1 (2:1).

Az üllői-uti versenypályán lefolyt mérkőzésben az „English Cup“ győztese alaposan megtréfálta a mintegy 12.000 főnyi közönséget. Lassú volt, kedvetlen volt s még trükkök bemutatására sem volt kedve. A Burnley igy állt föl: Sewell—Boyle, Taylor—Halley, Thorpe, Watson—Nesbit, Lindley, Pickering, Kelly, Grice. Hiányzott tehát Dawson kapus, Freeman és Hodgson, mig Watson balhátvédő halfot, Boyle centerhalf pedig hátvédőt játszott. A fölforgatás természetesen nem használt a csapatnak, a melynek más baja is támadt. Lindley balösszekötő a 20-dik percben elesett és a jobbkarját két helyen eltörte. Helyébe Freeman állt be a második félidőben jobbszélsőnek. A FTC csapata nagyszerűen játszott. Különösen a védelme dolgozott félelmetes biztossággal, de kitett magáért Kiss centerhalf, Blum balhalf, Pataki center és a már teljesen egészséges Schlosser is. A vezető gólt a FTC szerezte meg már a 7-dik percben. Korner után Schlosser a hozzá tolt labdát élesen az angol kapuba lőtte. A Burnley csak a 19-dik percben egyenlí­tett ki Lindley áttörése és helyezett lövése révén. A 36-dik percben újra a FTC-é lelt a vezetés. Borbás lefutott és gólt lőtt. A második félidőben is a FTC támadott többet, de csak egy gólt tudott csinálni. Az offside helyzetben levő Weisz centrezett labdáját Schlosser a kapuba továbbí­totta, miután a Burnley védelme meg sem kí­sérelte a védekezést.

Biró Langfelder Ferenc volt, a ki nem a legpéldásabban vezette a mérkőzést. Egyetlen helyes cselekedete az volt, hogy az izgága módon viselkedő angol határbirót, a ki a földhözvágta a jelző zászlót, mert a jelzését nem vette figyelembe, a pályáról kiutasí­totta.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 26.)

*Budapesti Hí­rlap, 1914. május 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ