1914.V.3. BTC, BAK, FTC kombinált – WAC, WAF kombinált 1:0

Nemzetközi mérkőzéstől lesz hangos az üllői-úti pálya is. Előbb a FTC csapata játszik a bécsi Rudolfshügel csapatával. A FTC ezen a meccsén próbálja ki az ifjú játékosait, mert az első csapatából csak Antony, Kiss, Weinber és Ungár vehetnek részt a játékban. A mérkőzés eredménye tehát nagyon kétes.

Utána egy FTC—BAK kombinált csapat mérkőzik egy WAF—Simmeringer SC kombinált csapattal. Mind a két csapat összeállitása bizonytalan, mert a nyilvánosságra került csapatösszeállí­tások önkényesek. A mérkőzésnek vajmi csekély a sportértéke s csak arra jó, hogy az időt kitöltse. Mert úgy az üllői-úti pályán, mint a Hungária-sporttelepen időnkint közhí­rré teszik a bécsi magyar-osztrák mérkőzésről érkező hí­reket.

Nemzetközi mérkőzés. Ferencvárosi Torna Club—Rudolfshügel, Bécs (Üllői-uti pálya, délután 4 óra. Biró Schaschek Ödön). WAF—Simmering kombinált—FTC—BAK kombinált (üllői-uti pálya, délután 5 óra. Biró: Langfelder Ferenc).

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 3.)

1914. május 3., 17:00, Üllői út, BTC, BAK, FTC kombinált – WAC, WAF kombinált 1:0 (0:0)
vezette: Schaschek Ödön
nézőszám: 3 000
BTC, BAK, FTC kombinált: Bihari (BTC) — Ludwig (BAK), Szendrő (BTC) — Kiss B. (FTC), Károly (BAK), Einwag (BTC) — Cseh (BAK), Dobó (BTC), Saly (BTC), Rudas (BAK), Gállos (BAK)
WAC, WAF kombinált: Bode (WAF) — Axmann (WAF), Nausch (WAC) — Hubac (WAF), Cargnelli (WAF), Heiss (WAF) — Ringer (WAC), Stürmer (WAC), Schwarz (WAF), Schretzmeyer (WAC), Schneider (WAC)
Gól: Ludwig (61. – 11-esből)

(…) Jóval kevesebb sportértéke volt az üllői-uti pálya nemzetközi mérkőzéseinek. (…) egy BAK—FTC—BTC kombinált csapat 1:0-ra legyőzte a WAF. tartalék csapatát. (…)

BAK—BTC—FTC kombinált—WAC—WAF kombinált 1:0 (0:0). A két csapat igy állt föl: A bécsi csapat: Bode (WAF)—Axmann (WAF), Nausch (WAC)—Hubac, Gargnelli, Heiss (WAF) —Ringer, Stürmer (WAC), Schwarz (WAF), Schretzmeyer, Schneider (WAC). A magyar csapat: Bihari—Ludwig, Szendrő—Kiss, Károly, Einwag— Gállos, Rudas, Saly, Dobó, Cseh. A mérkőzés unalmas lefolyású volt, mert sem a bécsi, sem a magyar csapat játékosai nem értették meg egymást. Rendszertélen támadások töltötték ki tehát az időt. A győztes gólt Ludwig lőtte tizenegyesből. Biró Schaschek Ödön volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. május 5.)

SH-19140504-0708-19140503

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ