1914.XI.8. FTC, BTC kombinált – Amateure, Wiener SC kombinált 1:4

Nemzetközi mérkőzés. Az üllői-uti versenypályán vasárnap délután hármas mérkőzés keretében zajlik le a Wiener Sport Club és a Wiener Amatőr Sport Club kombinált csapatának a FTC—BTC legénységéből összeállí­tott csapattal tartandó mérkőzése. A magyar kombinált csapat a következőkből fog állani: Fritz—Kertész, Szandovits—Rauchmaul, Medgyessy, Molnár—Weisz, Pocz, Pataki, Horváth, Szántó. (…)

Nemzetközi mérkőzés: FTC—BTC kombinált a WSC—Amatőr kombinált ellen (Üllői-uti pálya, délután 1/2 3 órakor).

(Budapesti Hí­rlap, 1914. november 7-8.)

1914. november 8., 14:30, Üllői út, FTC, BTC kombinált – Amateure, Wiener SC kombinált 1:4 (1:4)
vezette: Izsó László
nézőszám: 2 – 3 000
FTC, BTC kombinált: Fritz — Wiener, Szandovics — Medgyessy, Kiss B., Farkas — Weisz F., Hajdu (BTC), Pataky, Horváth (BTC), Szántó (BTC)
Amateure, Wiener SC kombinált: Frei (Amateure) — Linbacher (Amateure), Löwenfeld (Amateure) — Haldenwaug (Amateure), Sandhoffer (WSC), Braunsteiner II. (WSC) — Müller (WSC), Poppiau (Amateure), Kailhauser (WSC), Popovics II. (Amateure), Schmidt (Amateure)
Gól: Weisz F. (45.) illetve Müller vagy Schmidt (10.), Poppiau vagy Schmidt (22.), Kailhauser vagy Schmidt (30.), Schmidt (40.)

SH-19141109-03-19141108-2Nemzetközi mérkőzés. Bécsi kombinált (WSC., Amateur) — Budapesti kombinált (BTC, FTC.) 4:1 (félidő 4:1). Üllői-uti pálya, 3000 néző.

Magyar csapat: Fritz—Wiener, Szandovits—Medgyessy, Kiss, Farkas—Weisz, Hajdú, Pataky, Horváth, Szántó.
Osztrák csapat: Frey—Lilly (álnév), Löwenfeld—Haldenwang, Fuchs, Braunsteiner—Müller, Singer, Poplan, Popovich II., Schmied.

A kombinált mérkőzés eszméje bevált, mert a közönségnek élvezetes játékot nyújtott. A magyar csapatban Kertész helyett Wiener, Pócz helyett Hajdú ugrott be, ami egyenlőtlenné tette az esélyeket. Az osztrákok emellett frissebben mozogtak, jobban startoltak, a magyar fedezeteket és beckeket lefutották. Lefutásból és centerezésből esett mind a négy goal: különösen Schmied balszélső brillí­rozott. Fritz kettőt védhetett volna a goalokból, amelyek egész közelről estek rövid idő alatt. A magyarok goalját Weisz lőtte Pataky leadásából. A II. félidőben a mieink meglehetős fölénybe kerülnek, de goalt elérni nem tudnak. Biró: Izsó László volt. Érdekes a magyar csapat fölényét mutatja, hogy a kornerarány 10:2 volt a mi javunkra.

(Pesti Hí­rlap, 1914. november 9.)

Bécs—Budapest 4:1. Üllői-ut. A bécsi csapat teljes volt az Amateur és WspK legjobb erői szerepeltek és a győzelmet megérdemelték. Minden egyes emberük kifogástalanul játszott és az összjátéka is felülmúlta a magyar csapatét. A mezőnyből különösen kivált Popovics, Müller és Braunsteiner. A magyar csapatból hiányzott Pócz, Rauchmaul és Kertész. Helyettük gyenge tartalékok szerepeltek, akik közül például Wiener már délelőtt is játszott.

Nagyon tehetetlenül szerepelt a csatársor és a közvetlen védelem. Fritz gyenge volt. A csapat egyetlen jó játékosa Kis (FTK) volt a középfedezet helyén, aki úgy a védelemben, mint a támadásban elsőrangút produkált. Érdekes, hogy Kis vasárnap reggel érkezett Budapestre a galiciai harctérről, ahol a vállán megsebesült. A mérkőzés mind a négy gólját Schmidt (WSK) rúgta lerohanásból. Biró: Biró László volt.

(Pesti Napló, 1914. november 9.)

Vaspajzs mérkőzések. FTC II—Máriaremetei SC 7:0. Biró: Gerő Ferenc.

(Sporthí­rlap, 1914. november 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ