1914.XII.25. FTC – Főv. TK 8:0 (edzőmérkőzés)

Karácsonyi mérkőzések. Évek óta először történik, hogy az időjárás és a talajviszonyok megengedik, hogy a footballt üző fiatalság a karácsonyi ünnepek alatt is hódolhat kedvenc sportjának. A hivatalos dijmérkőzések befejeződtek és ilyenképen a közönséget is vonzó mérkőzések rendezése tölti ki az ünnepnapokat. Mind a három karácsonyi ünnepen mérkőzések lesznek az Üllői-uti sporttelepen.

Karácsony első napján, december 25-én, pénteken (szerk: délután 2 órakor), az Auguszta-Serleg A) és B) csoportjának két veretlen győztese, a FTC mérkőzik a Föv. T. Kör kitűnően szereplő csapatával. A Föv. T. Kör csapata veretlenül nyerte meg az Auguszta-serleget a B) csoportban. (…)

Karácsony másodnapján, 26-án, szombat délután a FTC Ib., a Máriaremetei vaspajzs győztese, játszik a BAK Ib. csapatával.

A karácsonyi mérkőzések között a legérdekesebb vasárnap, december 27-én, kerül eldöntésre, melyre a rendezők, hogy az eredményt küzdelmessé tegyék és a közönség érdeklődését is emeljék, a győztes csapat tagjainak 11 FTC ezüstérmet ajánlottak fel, mig a vesztes csapat tagjai 11 FTC bronzérmet kapnak. Ezért a dí­jazásért négy vezető football egyletünk két kombinált csapattal szerepel, még pedig a FTC a BAK-kal, a BTC pedig a MAC legjobbjaival erősiti meg csapatát.

(Pesti Hí­rlap, 1914. december 25. & Pesti Napló, 1914. december 25.)

1914. december 25., 14:00, Üllői út, FTC – Főv. TK 8:0 (2:0)
vezette: Gerő Ferenc
nézőszám: ?
FTC: Kecskés — Wiener, Schlosser — Farkas, Hegyi, Móra — Telkes, Weisz F., Tóth-Potya, Molnár, Ivanovszky
Edző: Barney Gannon
Főv. TK: ?
Gól: Molnár (?), Schlosser (?), Telkes (?), Hegyi (?)

Karácsonyi mérkőzések. A kedvezőtlen időjárás nem akadályozta meg a football vezető egyesületeit, hogy a karácsonyi ünnepeket fölhasználják néhány utolsó mérkőzésre. A football törzsközönsége hálás volt a mérkőzésekért s meglepő számban érdeklődött a játékok iránt, különösen a vasárnapi kombináltak eredménye érdekelt sokakat.

Az első mérkőzés pénteken délután az Auguszta-serleg A. és B. csoportjainak győztesei között folyt le. A FTC természetesen fölényesen, 8:0 arányban győzött, dacára annak, hogy számos tartalékkal állt föl, akik azonban, szokás szerint, jól illeszkedtek be a csapatba s nagy ambí­cióval játszottak. A Föv. T. Kör csak az első félidőben tudott némileg ellenállni a nagy serleggyőztes csapat támadásainak, amikor is a FTC Molnár és Schlosser révén két goalt ért el; a második félidőben azonban teljes mértékben kidomborodik a FTC technikai fölénye a nedves talajon és Schlosser, Telkes és Nagyhegyi révén további hat goalt rug a Föv. T. Kör kapujába, melyet a tartalékkapus nem igen védhetett. A FTC összeállí­tása a következő volt: Kecskés—Wiener, Schlosser (az első félidőben) — Farkas, Nagyhegyi, Móra — Telkes, Weisz F., Potya, Molnár, Ivanovszky. Schlosser a második félidőben előrement s Weisz F. ment backnek. Biró: Gerő volt.

Szombaton a FTC. II. játszott a Máriaremetei pajzs harmadik helyezettjével, a BAK II.-vel s szép játék után a játék 1:1 arányban eldöntetlen maradt. FTC 1:0-ra vezetett a félidőben, de a BAK a másodikban kiegyenlí­tett. Biró Horváth.

(Pesti Hí­rlap, 1914. december 28.)

Schlosser mint hátvéd. Schlosser Imre, az FTC univerzális képességű csatára a karácsony első napján lezajlott FTC—Főv. T. Kör mérkőzésen az első félidőben balhátvédet játszott s pompásan kapcsolta le a Főv. T. Kör csatárainak támadásait. A második félidőben azután elfoglalta a rendes helyét s a mig az első félidőben csak két goal terhelte a Főv. T. Kör hálóját, a Schlosserrel megerősödött csatársor nyolcra szaporitotta az FTC goalokat.

(Sporthí­rlap, 1915. január 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ