1914.XII.6. Auguszta serleg, FTC – Kispesti AC 7:0

Állandóan nagy érdeklődés tárgya a Pesti Hírlap Erzsébet-körúti fiók-kiadóhivatalában közszemlére kiállított három Auguszta-serleg. A gyönyörű műipari munka még a laikust is megkapja s a Máv. gépgyári sportkör valóban büszke lehet a dicsérő jelzőkre, amelyekkel a közönség a serlegeket bírálja.

(Sporhírlap, 1914. december 7.)

Auguszta-serlegmérkőzések. Üllői-uti pálya. Délután 2 órakor az FTC mérkőzik a Kispesti Atlétikai Clubbal. (…) FTC II—Kispest II. üllői-uti pályán d. e. 10 órakor.

(Pesti Napló, 1914. december 6. & Pesti Hírlap, 1914. december 6.)

1914. december 6., 14:00, Üllői út, FTC – Kispesti AC 7:0 (3:0)
vezette: Langfelder Ferenc
nézőszám: 1 000
FTC: Fritz — Szandovics, Wiener — Krizsán, Steinitz, Farkas — Telkes, Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
Kispesti AC: ? — Kónya, ? — ?, ?, ? — ?, ?, ?, ?, Prencz
Gól: Pataky (?., ?., ?., ?.), Schlosser (?., ?.), Tóth-Potya (?.)

SH-19141207-03-19141206Az Auguszta-serleg első helyezettje az FTC — mint mai számunkban megírtuk — óriási győzelmet aratott a Kispesti Atlétikai Club csapata fölött. Az FTC teljes csatársora újra két év előtti nagy formájára emlékeztető játékot produkált, ugy hogy a meccs egész ideje alatt a kispestiek állandóan védekezésre szorultak.

FTK—Kispesti AK 7:0 (3:0). Üllőí-uti pálya. 1600 néző. A Ferencvárosi Torna Klub csapatából Weisz és Kiss hiányoztak. Helyetteseik Medgyesi és Kovács meglepően jól játszottak. Az FTK teljes csatársora kitűnő formában volt. Az egész match ideje alatt a Kispestiek kapuja előtt voltak a zöld-fehérek. Különösen a balszárny tünt ki Schlossert és Borbást régen láttuk olyan eredményesen játszani, mint ma. Pataki volt a támadások vezetője. Egymaga négy goalt rúgott. Schlosser kettőt, az utolsó goal pedig Tóth érdeme. A Kispestiek teljes csapata nem bírta az FTK gyors tempóját és állandóan védekezésre szorult. A közvetlen védelemben különösen Kónya játszott önfeláldozóan. Jó bíró volt Langfelder Ferenc.

(Pesti Napló, 1914. december 7.)

A serleg A) csoportjának első helyezése már eldőlt, mert a FTC 7:0 goalarányban verte le a Kispesti AC-ot, mig legközelebbi riválisa, a MAC és a III. kerületiek eldöntetlenül (2:2) mérkőztek. A FTC-nak csaknem mindig komplett csatársora valószínűvé tette számára a győzelmet, ez azonban a mérkőzések érdekességéből semmit sem vont le, mert azoknak mindig volt valami jelentősége. Védelmével egyedül Kiss szerepelt néha-néha a a csapat nagy klasszisát bizonyítja, hogy oly kiváló védelem helyett, a milyen egy Ungár — Rumbold, Payer, Weinber, Kiss, Blum és Bródy, mégis jó klasszisu tartalékokat tudott beállítani, sőt eddig csakis egyetlen goal került a hálójába. A Kispesti AC ilyen körülmények közt nehéz feladat előtt állt s bár néha szépen támadott, végül is súlyos feltételekkel volt kénytelen kapitulálni.

(Pesti Hírlap, 1914. december 7.)

Vaspajzs mérkőzések. FTC II—KAC II 3:0. Biró: Friedmann Mór.

(Sporthírlap, 1914. december 7.)

Kezét törte az FTC—Kispesti AC. mérkőzés utolsó perceiben Prencz Gyula, a KAC balszélsóje. Prencz a nedves talajon elcsúszott, azonban végigjátszotta a mérkőzést, anélkül, hogy bajáról bárkinek is szólott volna s igy csak a match után a kabinban gondoskodhattak orvosi segítségről.

(Sporthírlap, 1914. december 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST