1915.III.25. Hadikupa, FTC – TTC 9:0

Az Üllői-uti sporttelepen délután (…) négy órakor a Ferencvárosi Torna Klub—Terézvárosi Torna Klub mérkőzésére kerül a sor.

(Budapesti Hírlap, 1915. március 25.)

1915. március 25., 16:00, Üllői út, FTC – TTC 9:0 (4:0)
vezette: Izsó László
nézőszám: 1 800
FTC: Fritz — Feldmann, Szandovics — Wiener, Hegyi, Farkas — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
TTC: ? — ?, ? — ?, ?, ? — ?, ?, ?, ?, ?
Gól: Schlosser (4), Pataky (4), Hegyi

SH-19150329-02-19150325A verőfényes tavaszi idő a tegnapi ünnepnapon is meglepő nagy közönséget vonzott a sporttelepekre, különösen az üllői-uti pályán volt kint tekintélyes számú érdeklődő, dacára annak, hogy a mérkőzések kimenetele egyáltalában nem volt kétes. A közönséget inkább a nagy csapatok formája érdekelte, amelyek a húsvéti ünnepekre való tekintettel teljes csapatokat mozgósítottak.

Az üllői-uti pályán közel 2000 főnyi közönség nézte meg a FTC—TTC. és a MAC—Kispest mérkőzéseket. A FTC. teljes „békecsatársorával” és a NSC.-ből átigazolt Földessel megerősödve, de Kiss nélkül állt ki, s a mult hetekhez képest nagy javulást mutatott. A húsvéti mérkőzésekig bizonyára teljesen kialakul a csapat stylusa, amelyben még csak a védelem munkáját kell csiszolni, mig a csatársor játéka máris kialakult. A halfsor Kissel kiegészítve, a háborús körülmények közt teljesen kielégítő lesz. A csütörtöki játékban a FTC. természetesen az első perctől az utolsóig frontban volt és Fritznek alig egy-két labdát volt alkalma fogni. A TTC. teljesen védekezésre szorult, amit néha hat-hét emberrel szerencsésen végzett. A csapat ezúttal fairül és sportszerűen viselkedett s ugy látszik, a kitiltott játékos volt a csapat rossz szelleme.

Amateur liga. FTC—TTC 9:0 (4:0). Üllői-uti pálya. 1800 néző. Biró: Izsó László. A FTC a következő csapattal állt fel: Frigyes — Földes, Szandovits — Wiener, Naphegyi, Farkas — Weisz, Tóth, Pataky, Lakatos, dr Borbás. A FTC teljes csatársora, bár először játszott együtt ebben a szezonban, tökéletes összjátékot mutatott és tetszés szerint lőtte a goalokat. A goalrugók Lakatos 4, Pataky 4 és Naphegyi voltak; a csapat legjobb emberei Lakatos és Pataky voltak, jó volt Nagyhegyi és Farkas is, mig Földes játéka még tréningre szorul.

(Pesti Hírlap, 1915. március 26.)

Borbás és Feldmann az idén elsőizben jelentek meg a pályán csütörtökön az FTC—TTC mérkőzésen. A közönség szeretettel üdvözölte régi kedvenceit, a kik szép játékkal viszonozták a fogadtatást.

(Sporthírlap, 1915. március 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST