1915.III.25. Hadikupa, FTC – TTC 9:0

Az Üllői-uti sporttelepen délután (…) négy órakor a Ferencvárosi Torna Klub—Terézvárosi Torna Klub mérkőzésére kerül a sor.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. március 25.)

1915. március 25., 16:00, Üllői út, FTC – TTC 9:0 (4:0)
vezette: Izsó László
nézőszám: 1 800
FTC: Fritz — Feldmann, Szandovics — Wiener, Hegyi, Farkas — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
TTC: ? — ?, ? — ?, ?, ? — ?, ?, ?, ?, ?
Gól: Schlosser (4), Pataky (4), Hegyi

SH-19150329-02-19150325A verőfényes tavaszi idő a tegnapi ünnepnapon is meglepő nagy közönséget vonzott a sporttelepekre, különösen az üllői-uti pályán volt kint tekintélyes számú érdeklődő, dacára annak, hogy a mérkőzések kimenetele egyáltalában nem volt kétes. A közönséget inkább a nagy csapatok formája érdekelte, amelyek a húsvéti ünnepekre való tekintettel teljes csapatokat mozgósí­tottak.

Az üllői-uti pályán közel 2000 főnyi közönség nézte meg a FTC—TTC. és a MAC—Kispest mérkőzéseket. A FTC. teljes „békecsatársorával” és a NSC.-ből átigazolt Földessel megerősödve, de Kiss nélkül állt ki, s a mult hetekhez képest nagy javulást mutatott. A húsvéti mérkőzésekig bizonyára teljesen kialakul a csapat stylusa, amelyben még csak a védelem munkáját kell csiszolni, mig a csatársor játéka máris kialakult. A halfsor Kissel kiegészí­tve, a háborús körülmények közt teljesen kielégí­tő lesz. A csütörtöki játékban a FTC. természetesen az első perctől az utolsóig frontban volt és Fritznek alig egy-két labdát volt alkalma fogni. A TTC. teljesen védekezésre szorult, amit néha hat-hét emberrel szerencsésen végzett. A csapat ezúttal fairül és sportszerűen viselkedett s ugy látszik, a kitiltott játékos volt a csapat rossz szelleme.

Amateur liga. FTC—TTC 9:0 (4:0). Üllői-uti pálya. 1800 néző. Biró: Izsó László. A FTC a következő csapattal állt fel: Frigyes — Földes, Szandovits — Wiener, Naphegyi, Farkas — Weisz, Tóth, Pataky, Lakatos, dr Borbás. A FTC teljes csatársora, bár először játszott együtt ebben a szezonban, tökéletes összjátékot mutatott és tetszés szerint lőtte a goalokat. A goalrugók Lakatos 4, Pataky 4 és Naphegyi voltak; a csapat legjobb emberei Lakatos és Pataky voltak, jó volt Nagyhegyi és Farkas is, mig Földes játéka még tréningre szorul.

(Pesti Hí­rlap, 1915. március 26.)

Borbás és Feldmann az idén elsőizben jelentek meg a pályán csütörtökön az FTC—TTC mérkőzésen. A közönség szeretettel üdvözölte régi kedvenceit, a kik szép játékkal viszonozták a fogadtatást.

(Sporthí­rlap, 1915. március 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ