1915.IV.25. Hadikupa, FTC – BEAC 7:0

Uj centerhalffal fog vasárnap kiállani a FTC-nak a ligában vezető csapata. Nagyhegyit ugyanis a fegyelmi bizottság a MTK matchen előfordult incidens miatt egy ligamatchre felfüggesztette s igy a centerhalf helyén Medgyessy, a FTC harctérről hazatért kitűnő játékosa, fog bemutatkozni, aki nem uj ember a poszton s uj lendületet fog vinni a csapatba, melynek a halfsora volt utóbbi időben a gyenge oldala.

(Pesti Hí­rlap, 1915. április 22.)

Elsőosztályu ligabajnokság: FTK— BEAK Üllői-uti pálya délután fél 5 órakor. Biró Gerő Ferenc.
A szövetségi dí­jért játszanak: délelőtt 10 órakor: FTC.—BEAC. (Üllői-ut).

A vasárnapi összeállitások. 
FTC.: Fritz, Wiener, Szandovits, Földes, Medgyessy, Farkas, Weisz, Tóth, Pataky, Lakatos, dr Borbás.
BEAC.: Vértessy, Horánszky, Szekeres, Péteri, Genszky, Sárosi, Pápai, dr Csortos, Kertész, Simon, Vámos.

(Pesti Napló & Pesti Hí­rlap, 1915. április 25.)

1915. április 25., 16:30, Üllői út, FTC – BEAC 7:0 (3:0)
vezette: Gerő Ferenc
nézőszám: 4 500
FTC: Fritz — Szandovics, Wiener — Feldmann, Medgyessy, Farkas — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
BEAC: Vicenik — Horánszky, ? — ?, ?, ? — ?, dr. Csortos, Kozma, ?, ?
Gól: Pataky (9., 11., 75.), Schlosser (13., 49.), Horánszky (68. – öngól), Tóth-Potya (83.)

SH-19150426-06-19150425

Tetszetős volt ma a FTC játéka is, túlságosan nagyra becsülni a teljesí­tményét még sem lehet, mert a BEAC csapatában mérsékelt ellenfél állott vele szemközt.

Ferencvárosi Torna Klub—Budapesti Egyetemi Atlétikai Klub 7:0 (3:0). Az Üllői-uti sporttelepen, Gerő Ferenc vezette a mérkőzést, a melyben a FTC megerőltetés nélkül nagyarányú győzelmet aratott. A gólok sorát Pataki nyitotta meg a 9-dik percben, két perc múlva ő lőtte a másodikat s ujabb két perc elteltével Schlosser a harmadikat. A második félidö góljain is Schlosser (4 perc) és Pataki (30 perc) osztozott, de jutott a góllövés dicsőségéből Tóthnak (38 perc) is. A 23-dik percben Horánszki hátáról pattant be a labda a BEAC kapujába.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. április 26.)

A FTC igen szép, fair és élvezetes játék után 7:0 arányban verte meg az egyetemi athlétákat, akik több kí­nálkozó helyzetet szalasztottak el.

Amateur-liga. FTC—BEAC 7:0 (3:0.) Üllői-uti pálya. 4500 néző. A FTC Nagyhegyi helyén Medgyessyvel, egyébként pedig teljes csapatával állt ki, mig a BEAC-ban ismét játszott dr Csortos és Kozma, ezzel szemben három tartalékot is kénytelen volt szerepeltetni. A játék természetesen legnagyobbrészt a BEAC térfelében folyt, de a BEAC különösen a II. félidőben tüzes és ügyesen átgondolt támadásokkal adta tehetségének tanújelét. A kapu előtt azonban nem voltak szerencsések. A FTC csatársora főként ügyes passzjátékával tünt ki ezúttal, mig a lefutások ritkábbak voltak. Az FTC-ban kiváló formát mutatott a csatársor baloldala, mig a védelemben Medgyessy, Farkas és Wiener játéka emelkedett ki. A BEAC-ban Horánszky és Vértessy mutatott oly formát, hogy a válogatásnál is szóba jöhetnek, kivülök Kozma és dr Csortos játéka emlí­thető. Biró: Gerő Ferenc.

(Pesti Hí­rlap, 1915. április 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső