1915.IV.5. Húsvéti serleg-döntő, FTC – MTK 1:3

TV-19150422-04-19150405

A husvéti serlegmérkőzések. Hétfő. Üllői-uti pálya: FTK—MTK d. u. 5 órakor.

A két legjobb magyar csapat, az MTK és FTK összeállí­tása, ha húsvéthétfőn egymás ellen fognak játszani a husvéti serleg döntőjében, a következő lesz: MTK: Knapp — Révész, Sebestyén II. — Bí­ró, Konrád I., Molnár — Klement, Kertész II., Rácz, Schaffer, Konrád I. FTK: Frigyes — Szandovics, Földes — Wiener, Nagyhegyi, Farkas — Weiss, Tóth, Pataki, Schlosser és Borbás.

(Pesti Napló, 1915. április 4.)

1915. április 5., 17:00, Üllői út, FTC – MTK 1:3 (1:3)
vezette: Fehéry Ákos
nézőszám: 15 – 16 000
FTC: Fritz — Wiener, Szandovics — Feldmann, Hegyi, Farkas — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
MTK: Knapp — Révész, Csüdör — Biró, Konrád I., Kertész III. — Klement, Kertész II., Rácz, Schaffer, Konrád II.
Edző: John Tait Robertson
Gól: Hegyi (27.) illetve Schaffer (16., 19., 45. – 11-esből)

BH-19150406-0910-19150404-19150405A húsvéti serlegmérkőzések. Az MTK kettős győzelme.

Döntő mérkőzés: MTK — FTK 3:1 (3:1). Üllői-ut.

Összes tribünjei zsúfolásig megteltek az Üllői-uti sporttelepnek, amelynek képe ezen a nagy attrakción igen szép volt. Nagyszámú hölgyközönség nézte végig ezt a szenzációsnak í­gérkező küzdelmet, de sürüen volt látható a csukaszürke egyenruha is. Az MTK csapatában változás volt, amennyiben Rácz játszott középcsatárt, a fedezetsorban szerepelt Konrád I., mig Binét helyére Kertész III. került. A Ferencvárosi Torna Klub csapatában a hí­res Weisz, Tóth, Pataki, Schlosser és Borbás játszott, mig Feldmann a fedezetsorba került. A hátvéd pár Szandovics és Wiener volt.

A MTK a győzelmet teljesen megérdemelte, bár a gólarány nem hü kifejezője a játék lefolyásának. Mindkét csapat körülbelül egyenlő arányban volt támadó fél, de az MTK csatársora gólképesebb volt. Az első gól a 15-ik percben esett Schaffer révén kavarodásból. Két perccel ezután újra Schaffer érdeme volt a második gól, amely védhetetlen volt. Az FTK szabadrúgásból éri el egyetlen gólját, amelyet Knapp ugyan kivédett, de a kapu vonalon belül állt. A 44-ik percben a 16 os vonalon belül goalhelyzetben buktatták el Schaffert, aki a megitélt 11-es büntetőrúgást goallá értékesiti.

Szünet után mindkét oldalon eredménytelen támadásokat vezetnek a csatárok, mert a közvetlen védelem nagyon óvatosan játszott. A mérkőzés kimagaslóan legjobb embere Konrád I. volt. aki reprezentatí­v játékot produkált a középedezet helyén. Kertész II., Révész és Biró rendes formájukat játszották ki. Knapp egynéhányszor valóban brillí­rozott. Schaffer önzetlen játékával az összes csatárokat szerephez jutatta. Goaljaiért hálás közönsége a mérkőzés végén vállára emelve vitte az öltözőbe. Az FTK fedezetsora emberfeletti munkát végzett és hogy a vereség nem volt nagyobb kizárólag ennek köszönhető. A csatársorban csak Pataki volt kifogástalan.

Fehéri Ákos indiszponáltan vezette a mérkőzést.

A Ferencvárosi Torna Klub serlegét, amelyért három másodosztályu liga-csapat és az FTK második csapata küzdött, az utóbbi nyerte meg, 1:0 arányban győzvén le a Vas- és Fémmunkások csapatát.

(Pesti Napló, 1915. április 6.)

SH-19150419-03-19150405Húsvéti serleg döntője. MTK— FTC. 3:1 (3:1). 15.000 néző. Biró: Fehéry. Üllői-uti pálya.

MTK. csapata: Knapp, Révész, Csüdör, Biró, Konrád I., Kertész III., Klement, Kertész II., Rácz, Schaffer, Konrád II.

FTC. csapata: Fritz, Wiener, Szandovits, Földes, Nagyhegyi, Farkas, Binder, Tóth, Pataky, Schlosser, dr Borbás.

MTK. csatársora szép összjátékkal támad már a játék elején, amivel megzavarja a FTC. halfsorát, ugy, hogy a kapu előtt sikeresen dolgozhat a bajnokcsapat. Az első goalt Schaffer éri el, ugy, hogy a labdát védő Fritzre ráfut s benyomja a kezei közül a labdát a goalba. Ugyancsak ő viszi be a második goalt is a védelem hibájából. Ezután lövi a FTC. goalját Nagyhegyi, a messziről lőtt labdát Knapp a vonalon belül védi. A félidő végén 11-est itél a biró, mert a labdát kézzel stoppoló Schaffer Földessel összeütközik. A nem egész indokolt büntetés lehangolja a FTC-ot s dacára, hogy a második félidőben erősen támad, nem képes az eredményen javí­tani. A FTC. fiatal erőkből álló s eddig bevált halfsora nem tudta támogatni eléggé a csatársort, melyet igy a MTK. védelme le tud szerelni. A végig érdekes és izgalmas mérkőzés tehát a MTK. győzelmével végződik, amelynek azonban, azt hisszük, az ujabb találkozásnál már nehezebb dolga lesz a FTC. „hadi” csapatával.

FTC serleg. FTC II. — Vas és fémmunkások 1:0 (0:0). Biró: Gerő.

(Pesti Hí­rlap, 1915. április 6.)

Egyesületeink husvéti jövedelme. A közönség nagy érdeklődése tekintélyes jövedelemhez juttatta husvétkor az Üllői-uti és a Hungária-uti pályán lezajlott mérkőzések résztvevőit. íme a beszédes számok:

A husvéti serleg döntőjén 10 107 korona volt a brutto bevétel az Üllői-uti pályán, a fizető közönség száma tehát 15 000 volt. A részesedés a két ünnepnap tiszta jövedelméből a következőképpen oszlott meg:

FTC 3600 korona, MTK 2750 kor., BAK 950 kor., BTC 950 kor., MAC 950 kor., Törekvés 682. kor.

(Sporthí­rlap, 1915. április 19.)

Büntet a „fegyelmi”. Az MLSz fegyelmi bizottsága Nagyhegyi Mátyást, az FTC centerhalfját egy ligamérkőzéstől tiltotta el.

(Sporthí­rlap, 1915. április 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ