1915.IX.12. Hadikupa, FTC – MAC 9:3

Hadimérkőzés. Első osztály. Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub 9:3 (5:1). Biró: Gerö Ferenc. A MAC súlyos vereségének a FTC pompásan összedolgozó csatázósorának sikere mellett Boronkay kapuvédő gyönge munkája volt az oka. A FTC-ben viszontlátta a közönség Blumot és Payert és különösen Payer friss játéka ragadta meg a tetszését. A zöld-fehérek góljain Binder (3), Tóth (2), Schlosser, Weisz és Payer osztozott. Az ötödik góljához a MAC öngólja juttatta a FTC-ot Simon, Kunszt és Szalay szerzett gólt a MAC-nak. A győztes csapatban sokatigérően játszott a Borbást helyettesítő Puskás, a MAC-nak pedig Kehrling és Simon voltak a legszorgalmasabb játékosai.

(Budapesti Hírlap, 1915. szeptember 13.)

Hadi dijmérkőzések. FTC — MAC 9:3 (5:1). Biró: Gerö. FTC a halfsorban Virággal, a csatársorban pedig dr Borbás helyén Puskással állt fel, a MAC az ismert felállításban szerepelt. A FTC összeállítása jól bevált, Puskás lefutásai állandóan veszélyesek voltak; a halfsor pedig Virággal nagyon megerősödött. A FTC első goalját Weisz rúgja az első percekben, amit még kettő követ, amire a MAC mg egy goalt. Félidő 5:1. A második félidőben a belső csatársor még négy goalt szerez csapatának, mig a MAC háromra növeli goaljai számát. A FTC egyik goalja Payer 11-eséből eredt, egyet azonban félrelőtt.

(Pesti Hírlap, 1915. szeptember 13.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST