1915.IX.12. Hadikupa, FTC – MAC 9:3

Hadimérkőzés. Első osztály. Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub 9:3 (5:1). Biró: Gerö Ferenc. A MAC súlyos vereségének a FTC pompásan összedolgozó csatázósorának sikere mellett Boronkay kapuvédő gyönge munkája volt az oka. A FTC-ben viszontlátta a közönség Blumot és Payert és különösen Payer friss játéka ragadta meg a tetszését. A zöld-fehérek góljain Binder (3), Tóth (2), Schlosser, Weisz és Payer osztozott. Az ötödik góljához a MAC öngólja juttatta a FTC-ot Simon, Kunszt és Szalay szerzett gólt a MAC-nak. A győztes csapatban sokatigérően játszott a Borbást helyettesí­tő Puskás, a MAC-nak pedig Kehrling és Simon voltak a legszorgalmasabb játékosai.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. szeptember 13.)

Hadi dijmérkőzések. FTC — MAC 9:3 (5:1). Biró: Gerö. FTC a halfsorban Virággal, a csatársorban pedig dr Borbás helyén Puskással állt fel, a MAC az ismert felállí­tásban szerepelt. A FTC összeállí­tása jól bevált, Puskás lefutásai állandóan veszélyesek voltak; a halfsor pedig Virággal nagyon megerősödött. A FTC első goalját Weisz rúgja az első percekben, amit még kettő követ, amire a MAC mg egy goalt. Félidő 5:1. A második félidőben a belső csatársor még négy goalt szerez csapatának, mig a MAC háromra növeli goaljai számát. A FTC egyik goalja Payer 11-eséből eredt, egyet azonban félrelőtt.

(Pesti Hí­rlap, 1915. szeptember 13.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ