1915.V.13. FTC – KAOE 7:0 (edzőmérkőzés)

Áldozócsütörtöki labdarugó-mérkőzések. Május 13-án az Üllöi-uti pályán három mérkőzés lesz. Délután (…) 5 órakor a FTK MTK ellen vasárnap szerepelendő csapata barátságos mérkőzést játszik Horváth János bí­ráskodásával a KAOE első csapatával. A három mérkőzésre mérsékelt áru jegyek érvényesek.

(Pesti Hí­rlap, 1915. május 12.)

1915. május 13., 17:00, Üllői út, FTC – KAOE 7:0 (5:0)
vezette: Horváth János
nézőszám: 3 000
FTC: Fritz — Szandovics, Wiener — Blum, ?, Farkas — Weisz F., Tóth-Potya, Medgyessy, Schlosser, ?
Edző: Barney Gannon
KAOE: Hofbauer — ?, Hötzl — ?, ?, ? — ?, ?, Schön, ?, ?
Gól: Schlosser (5), Medgyessy (2)

Nem okozott gondot csütörtökön a csapatkapitányoknak, hogy kaput válasszanak-e, vagy a kezdés jogát tartsák fenn csapatuknak. Sem a nap nem sütött, sem szél nem fujt, borongós, egészen őszi szí­nezetű idő fogadta a pályára lépő játékosokat. Az eső ugyan nem eredt meg, de a szaga mindvégig fojtóvá tette a levegőt.

Az Üllői-uti pályán közel 3000 néző jelenlétében három mérkőzés volt, amelyek közül csak egy folyt az I. osztályú ligáért, a BTC.—MÁV. Gépgyár közötti, mig a BAK.—Törekvés és a FTC.—KAOE. közötti csak barátságos jellegű volt.

A FTC. Borbás és Pataky helyén tartalékokkal szerepelt csapata 7:0 (5:0) arányú győzelmet aratott a lelkesen és szépen játszó KAOE. ellen. A FTC.-ben ismét játszott, a harctérről visszatért Virág, akinek szereplésével a FTC. fedezetsora lényegesen megerősödött. A csatársorban Lakatos volt elemében, egymaga öt goalt rugott, mig a másik két goalt a középcsatárnak avanzsált Medgyessy rúgta. A KAOE.-ben Schön, Hofbauer és Hölzl voltak a legjobbak. Biró: Horváth János volt.

(Pesti Hí­rlap, 1915. május 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső