1915.V.2. FTC – NSC 1:0 (edzőmérkőzés)

Az egyéb mérkőzések. A MLSz. engedélye alapján vasárnap nem szünetelnek a ligamérkőzések, mint más alkalommal, hanem a válogatott match időpontjáig játszhatók mérkőzések. Főként az elmaradt matchek lejátszását célozza ez az intézkedés.

Igen érdekes mérkőzések lesznek ennek folytán az Üllői-üti pályán. Délután félkét órakor mérkőzik itt a ligáért a BEAC. és KAOE. csapata. A két csapat régi riválisa egymásnak, mérkőzésük mindig heves és erős küzdelmet eredményezett A matchet Taffel Miksa vezeti. E mérkőzés után a FTC. 2*szer 30 perces barátságos mérkőzést játszik a NSC.-bal, ugy, hogy a válogatott matchre utána át lehet menni A FTC. válogatott csatárait kitűnően tudta helyettesiteni, ugy, hogy csapata a következő lesz: Fritz—Wiener, Szandovits—Földes, Nagyhegyi, Blum—Weisz, Tóth, Binder, Molnár, Farkas. A NSC. teljes csapatával, a volt MAFC. játékosokkal (Ginzery, Smóling) megerősödve áll ki. Igen erős küzdelemre van itt is kilátás Biró: Waldmann. Mindkét matchre 40 filléres tréningjegy érvényes.

Vasárnap dől el a szövetségi dij sorsa is, az Üllői-uti pályán a veretlen FTC. II. és Törekvés II. közt, amelyek délelőtt 11 órakor kezdenek.

Blum Zoltánt, a FTC kiváló reprezentatí­v játékosát, aki kilenc hónapig állandóan a harctéren volt s mint az I. bosnyák gyalogezred zászlósa vitézül harcolt a szerbek, majd az oroszok ellen, kitüntették a nagy ezüst vitézségi éremmel, egyben pár heti pihenőre hazaküldték. Blum Zoltán nagy sportszeretetét bizonyí­tja, hogy rövid itt tartózkodása idejére is tréningbe áll s résztvesz a FTC.-nak a BTC. és MTK elleni döntőmérkőzésein.

(*Pesti Hí­rlap, 1915. május 2.)

1915. május 2., 15:00, Üllői út, FTC – NSC 1:0 (1:0)
vezette: Waldmann
nézőszám: ?
*FTC: Fritz — Szandovics, Wiener — Feldmann, Hegyi, Blum — Weisz F., Tóth-Potya, Binder, Molnár, Farkas
Edző: Barney Gannon
NSC: ?
Gól: ?

A vasárnapi ligamérkőzések. (…) Ferencvárosi Torna Klub csapata a Nemzeti Sport Klubbal, amely az FTK 1:0 arányu győzelmével végződött. Félidő 1:0. A zöld-fehéreknél játszott Blum Zoltán is, aki mult héten érkezett vissza a harctérről és tréningbe állott. Biró Waldmann Ferenc volt.

(Pesti Napló, 1915. május 3.)

Barátságos mérkőzés. Ferencvárosi Torna Klub kombinált csapata—Nemzeti Sport Klub 1:0 (1:0). Az üllői-uti pályán lefolyt mérkőzés bí­rája Waldmann Antal volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. május 3.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ