1915.VI.3. FTC – Temesvári Kinizsi 3:0 (edzőmérkőzés)

Üllői-uti pálya: du. 6 órakor FTK—Kinizsy Sport Egylet.

(Pesti Napló, 1915. június 3.)

1915. június 3., 18:00, Üllői út, FTC – Temesvári Kinizsi 3:0 (2:0)
vezette: Gerő Ferenc
nézőszám: ?
FTC: ? — ?, Wiener — Weisz F., Hegyi, ? — Tóth-Potya, Binder, Pataky, Móra, Schlosser
Edző: Barney Gannon
Temesvári Kinizsi: Takács D., Szednicsek, ?
Gól: Binder (20., ?., ?.)

FTK—Temesvári Kinizsi SE 3:0. Biró: Gerő Ferenc. Igen szépen szerepelt a Kinizsi jóképességü csapata, csak a teknikája hiányos kissé. Az FTK az első negyedórában tiz emberrel játszik, mig Pataki be nem áll, eredményt nem tudnak elérni a zöld-fehérek. Első goaljukat csak a félidő 20-ik percében érik el Binder révén, ugyancsak ő rúgja a második goalt is. Szünet után az FTK fölénybe jut, de a jól működő védelem mindent ment. A mérkőzés vége felé sikerül a Toldi által beadott labdát Bindernek goallá értékesí­teni. Az első félidőben Lakatos balszélsőt, Toldi jobbszélsőt, mig a második félidőben Weisz játszott balszélsőt a zöld-fehéreknél. A Kinizsi csapatában a kapus és a centerhalf mutatott meglepetésszerű jó játékot.

(Pesti Napló, 1915. június 4.)

Az üllői-uti sporttelepen lezajlott kupa-mérkőzések után a Ferencvárosi Torna Klub barátságos mérkőzést tartott a Temesvári Máv. Kinizsi Sport Egyesülettel.

Barátságos mérkőzés. Ferencvárosi Torna Klub — Temesvári Máv. Kinizsi Sport Egyesület 3:2 3:0 (2:0) Üllői-uti sporttelep. Biró: Gerő Ferenc. A FTC-ben Lakatos volt a balszélső. Móra a balösszekötő, Hegyi a középső csatázó, Tóth a jobbösszekötő és Weisz a jobbszélső. Az uj összeállí­tásba csak nehezen élte bele magát a támadó sor, de a mikor lendületbe jött, könnyen szerezte meg a gólokat, a melyeknek sorát Hegyi nyitotta meg. A Kinizsi csapatában viszontláttuk két régi fővárosi ismerősünket, Takács Dánielt és Szednicseket, a Törekvés egykori játékosait. A vidékiek tetszetősen és fürgén játszottak, de a kapu közelében elveszí­tették a higgadtságukat. A FTC játékosai közül ujabb javulást mutatott Wiener hátvédő.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. június 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ