1915.VI.29. FTC – BTC 3:0 (edzőmérkőzés)

Szezonzáró mérkőzés a „Vörös félhold” javára. Kedden, junius 29-én, Péter Pál napján, érdekes mérkőzés szí­nhelye lesz az FTC üllői-uti sporttelepe. Délután 6 órakor a FTC ligagyőztes csapata méri össze erejét régi riválisával, a BTC csapatával. Mindkét csapat az őszi saisonban szerepelendő összeállí­tásban veszi föl a küzdelmet. Az első csapatok mérkőzését megelőzi a második és az ifjúsági csapatok küzdelme. A mérkőzés jövedelmének egy részét a „Vörös félhold” javára fordí­tják a rendezők.

(Pesti Hí­rlap, 1915. június 29.)

1915. június 29., 18:00, Üllői út, FTC – BTC 3:0 (2:0)
vezette: Horváth János
nézőszám: ?
FTC: Kecskés — Wiener, Pilcsik — Móra, Hegyi, Weisz F. — Tóth-Potya, Egyházy, Binder, Schlosser, Puskás
Edző: Barney Gannon
BTC: Ujságh — Gruber, Kelemen — Szigeti, Kertész II., Takács II. — Hajdú, Csegedy, Pócz, Horváth, Cseresnyés
Gól: Binder (?., ?.), Schlosser (?.)

A footballszezon a vasárnapi mérkőzésekkel befejezést nyert. A következő hetekben ugyan még lesznek kisebb jelentőségű matchek, de ezeknek már nyári jellegűk lesz.

A vasárnapi matchek legjelentősebbje a FTC.—BTC. ujabb találkozása volt, amely már harmadik ebben a szezonban s ép ugy, mint a két előbbi, ez is a FTC. győzelmével végződött. Mig azonban a két elsőt a FTC. 2:0 és 2:1 arányban meglehetős nehéz küzdelem után érte el, addig ezúttal a FTC. fölényesen 3:0 arányban verte le a tornaklub jelenleg legerősebb csapatát. A FTC. győzelme biztató reményekkel töltheti el őszi szereplése iránt, mert csapatában teljesen a fiatal gárda dominált, amely a nagyok tradí­cióihoz méltónak bizonyult és stí­lusos játékával a közönség szimpátiáját is megnyerte. A BTC. csapatában csak Szigeti volt uj erő, aki a kitűnően összejátszó Schlosser—Puskás szárny ellen is igen jól és biztatóan szerepelt. A FTC. fiataljai közül különösen a csatárok munkája vált ki.

FTC.—BTC. 3:0 (2:0). FTC. csapata: Kecskés—Wiener, Pilcsik—Móra, Hegyi, Weisz—Potya, Egyházy, Binder, Schlosser, Puskás. BTC. csapata: Ujságh, Gruber, Kelemen, Szigeti, Kertész II., Takács II., Hajdú, Csegedy, Pócz, Horváth, Cseresnyés. A FTC. állandó fölénye mellett folyik le a játék, amelyben Binder rúgja az első goalt, majd Schlosser kettőre növeli az eredményt. Félidő után BTC. is szóhoz jut, de támadásait a jól dolgozó FTC. védelem meghiusí­tja, mig Binder megszerzi csapatának a harmadik goalt is. Biró: Horváth János.

FTC. II—BTC. II 4:0 (2:0).

(Pesti Hí­rlap, 1915. június 30.)

Puskás Ferenc személyében igen hasznosnak igérkező erőt nyert az FTC. Puskás Péter-Pál napján a BTC ellen tartott mérkőzésben részt is vett már s mint Schlosser szomszédja biztató kvalitást árult el.

(Sporthí­rlap, 1915. július 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ