1916 – Osztrák-magyar, magyar-osztrák II.


1916. május 7., Bécs, WAC-pálya, AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 3:1 (0:0)
vezette: Schmieger (osztrák)
Góllövő: Kertész II.
Magyarország: Knapp (MTK) – Kehrling (MAC), Csüdör (MTK) – Biró (MTK), Ging (Törekvés), Kovács E. (MTK) – Winkler I. (MTK), Kertész II. (MTK), Konrád II. (MTK), Schaffer (MTK), Szabó P. (MTK)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A reprezentatív csapatoknak talán még egyetlen olyan találkozása sem volt, amelyben az osztrákok ennyire megérdemelten jutottak a sikerhez.

Bővebben …

* * *

1916. június 4., Budapest, Hungária út, MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 2:1 (2:1)
vezette: Oláh (magyar)
Góllövő: Schaffer, Schlosser
Magyarország: Knapp (MTK) – Payer (FTC), Csüdör (MTK) – Biró (MTK), Nyul (MTK), Ging (Törekvés) – Bodnár (MAC), Kertész II. (MTK), Schaffer (MTK), Schlosser (MTK), Szabó P. (MTK)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

Schlosser nagy vihart kiváltó klubcseréje után először szerepelt a válogatottban, mint MTK-játékos! A győztes gólt ő lőtte.
Érdekessége volt a mérkőzésnek, hogy – igaz, már nem először! — magyar bíró vezette a magyar válogatott mérkőzését! Oláh Aladárnak hívták, aki a század első éveiben az FTC-ben is futballozott.

Bővebben …

* * *

1916. október 1., Budapest, Üllői út, AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 3:2 (3:1)
vezette: Veres (magyar)
Góllövő: Tóth, Schaffer
Magyarország: Knapp (MTK) – Payer (FTC), Csüdör (MTK) – Kertész II. (MTK), Ging (Törekvés), Vágó (MTK) – Tóth (FTC), Bodnár (MAC), Schaffer (MTK), Schlosser (MTK), Borbás (FTC)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

16 ezer néző, ünnepélyes kezdőrúgás, minden volt — csak a győzelem maradt el. A 21. percben azért Tóth-Potya gólja nagy tapsot kapott:

Bodnár vezet támadást, Tóthhoz passzol, aki 18 méterről magas labdával a nap legszebb gólját lövi.

Bővebben …

* * *

1916. november 5., Bécs, Hütteldorf, WAF-pálya, MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 3:3 (2:2)
vezette: Seemann (osztrák)
Góllövő: Schlosser, Konrád II., Schaffer
Magyarország: Dürr (Törekvés) – Csüdör (MTK), Siegl (Törekvés) – Kérész II. (MTK), Nyul (MTK), Vágó (MTK) – Tóth (FTC), Konrád II. (MTK), Schaffer (MTK), Schlosser (MTK), Szabó P. (MTK)
Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

A küzdelem 3:3 arányban eldöntetlen maradt. Ha eltekintünk a mérkőzés szépséghibáitól, megállapíthatjuk, hogy a nyújtott élvezetes sportban a magyar fiúk lelkes küzdőképességéé az oroszlánrész.

Konrád gólját a bíró nem adta meg, sőt a reklamálva nagy bőszen nekifutó Schaffert a 70. percben kiállította! Botrány tört ki, a magyar csapat nem akarta a játékot folytatni. Később 10 emberrel mégis kijöttek az öltözőből és küzdöttek, hogy legalább a döntetlen eredmény megmaradjon. Közben alaposan besötétedett, úgy, hogy a sötétedő sporttelepen a hütteldorfi pályaudvar reflektorainak fénye világított.

Bővebben …

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 03.30. 17:00 Kisvárda-FTC (TV:M4)
Következik: MK 04.03. ??:00 Videoton-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST