1917.IX.23. Slavia Praha – FTC 5:2

1917_merkozesjelenet_slavia_ftc

Az FTC Prágában: Slavia – FTC 5:2

Múlt vasárnap a cseh fővárosban járt az FTC csapata s ott a Slaviától 5:2 arányban vereséget szenvedett. A mérkőzés hellyel-közzel botrányba fúlt, aminek oka részben a mérkőzés cseh bírájának pártossága, de részben a magyar csapat egynéhány játékosának, elsősorban Nagyhegyinek fegyelmezetlen magatartása volt. A mérkőzésről a bécsi Fromdenblatt az alábbi beszámolót adta.

A játék kellemetlen benyomást hagyott hátra. A magyarok a protestálást illetően Prágában még soha nem tapasztaltat produkáltak. Fegyelmezetlen viselkedésükre a koronát akkor tették fel, amidőn hét perccel a befejezés előtt egyik játékosuk úgy megsértette a bírót, hogy az kénytelen volt a játékból a sértegetőt kizárni.

A magyarok a kizárt játékossal szolidárisnak vallották magukat és ők is elhagyták a játékteret. Már a játék elején, maikor a Slavia első, mindenesetre nem egészen tiszta gólját lőtte, levonultak, de rövid tárgyalás után ismét visszajöttek. Most azonban vonakodtak, hogy ugyanazon bíró vezetése alatt folytassák a játékot.

Hogy a csoportosuló közönséget megnyugtassák, a Slavia a mérkőzés vezetésére Kosek régi tagját kérte fel, ami szintén nem helyeselhető eljárás. A vendégek teljesítménye éppen hogy gyenge közepesnek mondható.

2 hozzászólás a(z) 1917.IX.23. Slavia Praha – FTC 5:2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST