1918.IX.28. FTC – MTK 2:2

MTK—FTC 2:2 (1:0). Üllői-uti pálya. 18000 néző. Bíró Gerő Ferenc.

A két régi nagy rivális mai bajnoki meccse hatalmas meglepetéssel végződött. Eldöntetlenül mérkőztek az ellenfelek, emellett azonban oly gyenge és nivótlan játékot produkáltak, aminőt a két csapattól rég nem láttunk. Az MTK csapata Knapp halála miatt láthatólag deprimáltán, indiszponáltan állt starthoz, viszont a zöldfehérek, jóllehet Wiener és Blum nélkül álltak fel, rendkívül tűzzel és lelkesedéssel játszottak, úgy hogy nemcsak egyenrangú ellenfelei voltak az MTK-nak. hanem a második félidőben határozottan jobbak is voltak annál.

Kossuth az MTK kapujában várakozáson felül jól védett, néhány labdát szép stílusban tett ártalmatlanná. A hátvédek közül Orth, amig meg nem sérült, igen jó volt, sérülése után azonban már csak statisztált. Feldmann egy kissé bizonytalanul dolgozott. A fedezetsor munkájának elbírálásánál figyelemre kell méltatnunk azt a körülményt, hogy a csatársor minden kritikán alul, gyengén játszott, s nem birt labdát tartani, ami azután erősen éreztette hatását a halfsor játékán is. Nyúl idő előtt elkészült erejével, Vágó sokat futkosott feleslegesen és céltalanul, sőt Kertész II sem elégített ki. A csatársorban Schaffer és Schlosser betegen állt ki, míg Konrádnak és Braunnak rossz napja volt. Viszonylag Nagy volt még a legjobb.

Az FTC-nél a közvetlen védelemben Payer játéka magaslott ki. A Wilhelm—Medgyessy—Izsák halfsor tudásbeli fogyatékosságait agilitásával pótolta. A csatársor a mezőnyben nagy lendülettel játszott, de a kapu előtt nem volt elég határozott. Egyénileg Tóth volt a legjobb.

Az MTK éri el a vezető gólt az első félidő 27. percében oly módon, hogy Nagy beadását az of-siden álló Braun belövi Az FTC a második félidő 19. percében egyenlít ki, amennyiben Tóth szép kornerét Bódis befejeli. Öt perccel később Nagy szép lefutásából Konrád II. ismét megszerzi a vezetést az MTK-nak. A 41. percben elgáncsolják Nagyot, a labda Schlosserhez kerül, aki gólt rúg. A biró azonban korábban lefújta már a gáncsot, s így nem adja meg. A mérkőzés utolsó percében egy MTK kapu előtti kavarodásban Braun ártatlan handset vét, mire a biró tizenegyest ítél, amelyet Payer védhetetlenül belő.

Korner arány 9:3 az FTC javára. Gerő Ferenc a minden tekintetben nehéz mérkőzést sok igyekezettel vezette.

(Sporthírlap, 1918. szeptember 30.)

5 hozzászólás a(z) 1918.IX.28. FTC – MTK 2:2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.17. 19:30 BL selejtező FC Ludogorec-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST