1922.VIII.6. Kamraterna – FTC 0:1

“Egy teljes hónapon át magyarok járták a skandináv félszigetet. Az első volt a válogatott csapat, majd nyomon követte az MTK és az FTC. Az FTC első szereplése után a svédek körében olyan hangokat hallottam, hogy az FTC csapatát a jó és eredményes játék mellett a lelkesedés is jellemezte. Egyhangú volt a megállapítás, hogy a svéd közönség az FTC-ben egy újszerű módon küzdő magyar csapattal ismerkedett meg és a siker annál szebb volt, mert az FTC a svéd közönség szerint lovagiasan küzdött. A stockholmi kritikával azonos volt a norrköpingi és a heisingborgi lapok kritikája is és ezek után Göteborgban nagy érdeklődéssel várták az FTC csapatát. Kár, hogy a fiúk nagyon fáradtan érkeztek ide. A stockholmi, norrköpingi, helsingborgi győzelmek után nem várt vereség érte az FTC-t Göteborgban. Hogy az FTC-nek az Örgryte ellen szenvedett első vereségének némi mentségét adjam, felemlítem, hogy Szabó a második félidőben megsérült és kiállt és Pataki is csakhamar követte. Az Örgryte meglepő frissességgel dolgozva nyerte meg a meccset. A GAIS elleni meccsre már Pataki nélkül állott ki az FTC de így is győzelmi eselyekkel bírt. Amikor azonban az első gól után Hungler II. is elhagyta a pályát (sérülés érte) a svédek még két gólt lőttek és 3:0 arányban nyerték meg a meccset. Mi ekkor biztosan tudtuk hogy a huszárvirtus nem marad el és ez be is bizonyosodott, mikor az FTC Amsel nélkül és Hungler II-vel a kapuban 1:0 arányban megverte a Kamraternát!

Az FTC mindhárom játékban igen jó benyomást tett és a svédek is elismerték, hogy pihent játékosokkal más lett volna az eredmény. A svéd sajtó a játékosokról is igen hízelgő hangon írt és nekem is ki kell emelnem Blumot, Patakit és Tóthot.

Ez az FTC túrájának végső története és nekem megelégedésemre szolgál, hogy a csapattal nem hiába foglalkoztam annyi éven át. És miután felmerült a kérdés, hogy mikor megyek haza tovább szolgálni az FTC, innen a távolból elfogódva válaszolom: a jövő év végén…”

(Bródy Sándor leveléből)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Következik: 05.12. 19:30 FTC-Vasas (TV:M4)
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák