1923.X.14. Amateure – FTC 1:1

19231014-amateure„A zöld-fehér csapat már sok fényes diadalt aratott Európa minden országában. Lelkünk melegével üdvözöltük őket, amikor diadalmasan járták végig a borús Angliát is; tapsoltunk francia, spanyol, svéd sikereinek, de mindig százszorosan jobban esett, ha örök riválisunk, Ausztria valamelyik nagy csapatával szemben raaadta el a győzelem pálmáját. Az Amateurt nem győzte le tegnap az FTC, de öldöklő iramú heves küzdelem után eldöntetlent ért el vele szemben olyan játékkal, amely az osztrák szakembereket is — Meisl Hugóval együtt — őszinte elismerésre késztetett.

A nagy találkozás elé a bécsi sportközönség is érthető várakozással tekintett. A szombati gyönyörű idő, a két kiváló csapat egyaránt azt sejtette, hogy hatalmas publikum fogja végignézni a csapatok küzdelmét. A szeszélyes időjárás azonban mindent megváltoztatott. Még szombaton ragyogott a nap, de vasárnapra megeredt az eső és szakadatlanul tartott d. u. 3 óráig. A csapatok vezetői az utolsó percig tárgyaltak, hogy vajon megtartsák-e a mérkőzést. Az Amateure vezetősége mindenáron a mérkőzés elhalasztása mellett volt. Majd azt az ideát vetették fel a bécsiek, hogy kétszer 30 perces mérkőzést játszanak a csapatok, amibe azonban Szigeti Imre, az FTC vezetője nem volt hajlandó belemenni, A sportszerű felfogást végre a bécsiek is magukávé tették. Súlyos érvként esett latba az is, hogy elővételben már 8 millió korona áru jegy kelt el. Ez azonban nem változtatott már a kellemetlen helyzeten és a mérkőzésre mindössze 1500 ember ment ki.

Nagy lendülettel támad az FTC és a 15. percben megszerzi a vezető gólt. Eisenhoffer tör ki, s a rárohanó bekkek előtt a labdát Patakinak tolja le. Lohrmann kiszalad, de a lövést már csak visszaboxolni tudja és Kelemen az eléje pattanó labdát a kapuba rúgja. Lohrmann és a két hátvéd is nagy rössel rohantak az üres kapu felé, a labdát azonban már elfogni nem tudták, de Tangler futás közben alaposan belerúgott a góllövő Kelemenbe. Kelemen összeesik, s kiviszik a pályáról. Kelemen helyét Egri foglalja el. A 28. percben esik a kiegyenlítő gól. Vecsera jó labdával szalad el és centerez. Blum elfogja ugyan a labdát, de a szemfüles Schaffer rajta van, beleugrik és a következő pillanatban lövése a hálóba akad meg. Weisz elfoghatta volna a labdát, de nem vetette magát idejében. Az Amateur fölénye most állandósul. Az utolsó percben ugyan az FTC szép támadást vezet, de a mérkőzés sorsán ez már nem változtat.

A védelem legjobb embere és egyúttal a mezőny legjobb embere Hungler II. volt. Minden helyzetben feltalálta magát, tiszta rúgásokkal szabadította fel kapuját és a szerelésben is otthon volt. Külön specialitása a nagyszerű ollózás, amit nemcsak kecsesen, de hasznosan is végez és amiért a jó bécsiek nem győzték eléggé csodálni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST