1924.X.26. FTC – Rapid 1:3

Amsel védése (Amsel, Uridil, Wesselick, Furmann)

Amsel védése (Amsel, Uridil, Wesselick, Furmann)

Üllői-úti pálya. – 5,000 néző. – Bíró: Fenyves M.

A vasárnapi szürke futballprogramból a bécsi és a budapesti zöld-fehérek, a Rapid és az FTC találkozása emelkedett ki, amely elég értékes sportot hozott. A ferencvárosiak régi játékosokkal megerősített csapata az első félidőben méltó ellenfele volt a nagyhírű bécsi együttesnek, a mérkőzés második felében azonban visszaesett és ekkor az osztrákok bebiztosították győzelmüket.

Hiába volt ezután a híres FTC-finish, Köhler kapus ügyességén minden gólra törekvő kísérlet meghiúsult.

A két régi rivális legutóbb augusztusban Bécsben találkozott és akkor, Amsel nagyszerű szereplése következtében 1:1 volt az eredmény. A Rapid most Uridillel megerősödve látogatott el a magyar fővárosba. Ellenfele az FTC, a múlt vasárnapi katasztrofális vereségen okulva, a csatársorba Tóthot (Potya) és Kelemen állította be.

Takács I. és Blum bekkeltek. Az első félidőben változatos és érdekes küzdelem folyt. Az első negyedórában mindkét fél tiszta gólhelyzetet hibáz. A 19. percben Matkovichba beletalpalnak és félájultan viszik ki a pályáról. Helyére Kevitzky áll, de öt perc múlva Matkovich újra visszatér. Általában a ferencvárosiak vannak eddig frontban. A 26. percben Héger megszökik, pontos centerével Kohut a gólba szalad 0:1.

A következő percben Kohut majdnem újabb gólt szerez, de Héger fejese célt téveszt. Ezután a Rapid sorozatos támadásokat vezet Amsel hálója felé. A 32. percben egy balszélről jövő keresztpassza Uridill rárohan és messziről éles gólt lő. 1:1.

A második félidőben Héger helyét Steiner foglalja el. A Rapid nagy lendülettel csap az FTC-re és már a 2. percben Wessely egy magas labdája a meglepett Amsel feje fölött, a lécet súrolva, a hálóba jut. 2:1.

További Rapid-támadások során a 12. percben Zach Furmann mellett elszalad, Blumot is felhagyja, amire Amsel, régi rossz szokásához híven, kifut, a labda pedig mellette vágódik a kapuba 3:1

Ezután változatos mezőnyjáték következik, majd pedig egy remek tízperces FTC-finish, de a nagyszerűen védő Köhleren nem tudtak keresztüljutni az ambiciózus ferencvárosi csatárok, akik közül Kelemen két ízben is gólt lőhetett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST