1925.XI.22. FTC – MTK 0:1

A győztes bajnokcsapatból Kocsis játéka emelkedett ki – A zöld-fehérek jobbak voltak ellenfelüknél


Amikor a „nagy ütközet”-re az 59. FTC – MTK mérkőzésre került sor, már az összes tribünök zsúfolva voltak és a sportrajongók izgatottan lesték az elkövetkezendőket.

Már az első percekben szemmel látható volt a ferencvárosiak nagyobb tudása, ennek ellenére képtelenek voltak eredményt elérni, amiben Kocsis egészséges romboló játékának volt döntő szerepe. Potya, a ferencvárosiak „mestere”, alig tudott megszabadulni tőle, a belső csatárokat pedig mindig idejében szerelte le. Rajta kívül a győztes gólt rúgó Molnár volt klasszis, Rebró pedig nagy agilitásával tűnt ki.

A futball-derby lefolyása:

Kezdés után rögtön az FTC támad – Kocsis handset vét. A 2. percben Opata faultolja Furmannt. A gyors és izgalmas mérkőzés közelharcaiban Senkey I. térdrándulást szenved (5. p.) és kis időre harcképtelenné válik.

A 6. percben Braun kornert rúg – Blum kifejeli. Rögtön utána nagy kavarodás a zöld-fehérek hálója előtt, de gól nem esik. Két perc múlva egy szép akció után Sándor kapura lő és Remetébe fut, aki könnyebben megsérül; egy percig áll a játék.

Lassanként határozott FTC-fölény domborodik ki. Lövést lövés ér, még Kevitzky is kapura rúg (12. p.). Egy perc múlva Opata durván elfaultolja Steczovitsot. Majd a Jeny – Opata szárny veszedelmes támadását Hungler II. akasztja meg. A 15. percben Pataki messziről kapu fölé lő.

A zöld-fehér csatársor továbbra is frontban marad, mert Kevitzky pompás munkát végez, nemcsak a védelemben, hanem a támadásokban is. A 21. percben Braun lefut, magas centerezését Molnár gyönyörűen fejeli, de Huber a helyén van. Két perccel később Potya gyönyörű akciója nyomán a tribünök csak úgy zúgnak az elismerő tapsoktól.

A 24. percben Remete kifutással kényszerül menteni hálóját, majd Kevitzky, Sándor és Mácsay lövései foglalkoztatják. Különösen Kevitzkynek a 29. percben lőtt bombája váltott ki frenetikus hatást.

A szebbnél szebb FTC-akciók egymást érik és a közönség szünet nélkül buzdítja a zöld-fehéreket, akik közül Kevitzky, majd Pataki lőnek veszedelmesen Remete hálójára. A 38. percben Braun egyik beadása Opatát offside-on találja, a bíró azonban nem fütyül…Huber kifut…a labda Jennyhez kerül…a lövés pedig az üresen álló kapu egyik oldalfájához vágódik.

Szünet után FTC-támadással indul a játék, de a kék-fehérek rögtön erélyes ellentámadással felelnek, Molnár lövése azonban emberbe vágódik. Az 5. percben Remete kifutással ment. Utána Takács és Jeny vívnak izgalmas párharcot.

Ezután az MTK támad és Huber egyik hibás védése döbbenti meg a zöld-fehérek táborát. Egy perc múlva azonban már szép elvetéssel menti Braun pompás lövését. A 14. percben lendületes FTC-támadást Kocsis nagy önfeláldozással akaszt meg, de utána egy percre harcképtelenné válik. Majd Jeny vezet pompás előretörést.

Egy perc múlva Steczovits tiszta helyzetből gólt hibáz. Opata egyéni akcióját Takács csírájában fojtja el, de pár másodperc múlva Molnár a habozó védelmet testcsellel zavarba ejti és a rosszul helyezkedő Huber jobb keze mellett váratlan gólt lő. 1:0. (29. perc). A 34. percben Kléber hosszú lövését Huber elvetéssel védi.

Végre elérkezett az utolsó 10 perc, a híres FTC finish azonban elmaradt, mert az első félidő erős tempója kiszedte a csatárok erejét, sőt Huber az utolsó percben Jeny bombáját elvetéssel csak kornerre tudta tolni, előzően pedig Molnár 18 méteres szabadrúgása vágódott a felső kapulécnek.

Szigeti Imre: – Hogy a szerencse elpártolt tőlünk az utolsó mérkőzéseken, azon még túl tudom tenni magam, ellenben mód felett megdöbbentett Gerő Ferenc bíráskodása. Hozzá vagyunk ugyan szokva, hogy bíráink az MTK—FTC mérkőzéseken rendszerint indiszponáltak, de Gerő Ferenc bíráskodását az indiszpozíció maximumának kell tekintenem. Sajnos mi, akik ennek az indiszpozíciónak szenvedő hősei vagyunk, utólag nem tehetünk ezen sérelmeink orvoslására semmit. Azonban különös, hogy ezeknek a bíráknak indiszpozíciója az FTC nagy mérkőzésein mindig és állandóan pont az FTC-t sújtja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST