1927.X.30. Ferencváros – Sabaria 1:3

A bajnokság fő esélyese. Balról: Huber, Schlosser, Takács I., Dán, Pataki M., Kohut, Rázsó, Furmann, Obitz, Bukovi, Hungler II.

“A csapatot a balszerencsék sorozata döntötte bajba, de ismerve a Fradi szelle­mét, lelki és tudásbeli energiáját, egész bizonyos, hogy ez a vereség csak egy kellemetlen epizód marad az idei bajnokság történetében.”

Sabária – Ferencváros 3:1 (0:1)

Győzött a Sabária megérdemelten a két tartalékkal szerepelt Ferencváros ellen. Sikerük volt a kék-fehéreknek is, mert a „favorit” óbudaiakat biztosan verték.

Üllői-út. – 25.000 néző. – Bíró: Boronkay Gábor.
A zöld-fehérek csapatában Bukovi helyén Sándor szerepelt, a kaput pedig Huber védte. A szombathelyiek standard csapatukkal léptek a pályára. A Sabária játszik könnyű szél és erős nap ellen.

Először Weinhardt véd, a 3. percben Kohut csavart labdáját teszi ártalmatlanná. Az 5. percben Burescz szemkápráztató játékkal dolgozik a Ferencvárosiak gólvonalán, de csak kornert tud kierőszakolni. Közvetlen utána Kohut kitörését Weinhardt merész kifutással állítja meg.

A szombathelyiek perceken át beszorítják a zöld-fehéreket saját térfelükre. Rázsó a 18. percben kornert rúg. Turay azonban a magasba vágja a labdát. Kis idő múlva Turay precíz fejesét Weinhardt még idejében elfogja.

Most a Ferencváros kerül fölénybe. A 26. percben Rázsó kornere után Szedlacsek fejese a kapufáról pattan vissza. Az ezután következő támadások során Kohut és Buresch biztos gólhelyzetekben hibáznak.

Ezután Próm hendsze miatt a bíró tizenegyest ítél és azt Szedlacsek belövi: 0:1. Ez az eredmény a félidő végéig megmarad.

Szünet után már az első percben Kohut kornert rug. Utána Buresch révén Stoffián remek gólt fejel: 1:1 (2. perc), majd ugyanő az 5 percben a kiszaladó Huber mellett a kapuba emeli a labdát: 2:1.

A 10. percben Turay, a 13-ban pedig Buresch hibáznak „nagy” helyzetekből. A 23. percben Turay és Weinhardt összeütköznek. Weinhardt ájultan terül el a földön, a bíró Turayt kiállítja. Rögtön utána Takács fölvágja Tárnokot, akit kivisznek a pályáról.

A 30. és 33. percben kornerek esnek a Sabária ellen. A 35. percben Buresch és Tárnok révén Stoffián lövi a Sabária harmadik gólját is: 3.1. Ez a végeredmény. A Szombathelyről különvonaton érkezett több száz főnyi futballrajongó lelkesen tüntetett kedvelt csapata és a a ”hat trick”-et elért Stoffián mellett.

Tóth Potya István: – Annak ellenére, hogy kikaptunk meg vagyok elégedve a csapattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.17.19:30 FTC-Kaposvár (TV:M4)
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST