1931.IX.20. SCM. Ostrava – Ferencváros, Újpest kombinált 1:3

A lila-zöld kombinált csapat győzött Moravska Ostravában


„A vasárnapi magyar—csehszlovák válogatott mérkőzés újra kihajtja maradék csapatainkat a külföld országútjára. Az Újpest és a Ferencváros a válogatottak kivonása után megmaradó gárdájából kombinált csapatot állít össze és ez a csehszlovákiai Moravska Ostravában játszik. Az összeállítás a következő lesz: Siflis (Újpest) — Takács I (Ferencváros), Kővágó (Ú) – Lyka (F), Bukovi (F), Víg (Ú) – Török (Ú), Toldi (F), Sáros (Ú), Szedlacsik (F), Kohut (F). Tartalék és egyben edző: Blum Zoltán (F).”

FERENCVÁROS, ÚJPEST KOMBINÁLT—SC MORAVSKA OSTRAVA 3-1

Az esőtől erősen felázott talajon sok tócsa állott. Ezt nehezen szokták meg a magyarok, akik már a starttól fölényben voltak és éppen ezért elég könnyen vették a játékot. A 30. percben Török passzából Toldi lövi a vezetőgólt. Szünetig ez a két csatár egyébként a kombinált csapat legjobbja.

A II. félidőben a magyar csapat erősen lendületbe jön, most a homokos kapu előtt játszik a csatársor. Kohut három bombája is a kapufáról perdül le, majd Toldinak egy lövése vágódik a kapufának. A 23. percben Foldina bíró szabadrúgást ítél a 16-oson belül elkövetett kezezésért! Kohut kapura lő, Szedlacsik beleteszi a lábát és a labda még biztosabban perdül a hálóba, 2—0. A 28. percben a magyar balszárny támad, a beadott labdát Török kapásból lövi a kapuba. Ezután a játék lanyhul, az ostravaiaknak is vannak helyzeteik. A 79. percben Siroky a kifutó Siflis mellett a vendéglátók egyetlen gólját lövi, 3—1.

NS-19310921-01-19310920

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST