1941.IX.8. Ferencváros – Szolnok 1:2

A lelkes Szolnok biztosan verte a Ferencvárost


Szolnok megérdemelte a 2:1 (1:1) arányú győzelmet

Üllői-úti sporttelep – 5.000 néző – Bíró: Kiss M. Ernő

Ilyen rossz meccset még nem láttunk. Mindkét csapat csapkodott. Mindkét részről tervszerűtlen és ész nélküli akciók folytak. A Ferencváros csatársora teljesen tehetetlen volt. Egyesek hibákat hibára halmoztak. A védelemben is nyikorgott a gépezet és így történt, hogy a sokkal lelkesebben és nagyobb hévvel játszó szolnokiak megérdemelt győzelmet arattak a Ferencváros fölött.

A Ferencváros nem nélkülözheti Sárosi Gyurkát. Ő az ész a csapatban. Közelharcokban ugyan alulmarad, csinál esetleg 8-10 hibát, de 5-6 húzásából Fintáék gólzáport zúdíthatnak az ellenfélre. Sárosi doktornak néhány akcióra van szüksége és a Ferencváros máris megszerezte a bajnoki pontokat. Hiányzott a csatársorból és amellett ez a csatárlánc nem bírja el Jakabot és Kisst együtt.

Jakab „játékstílusa” egyáltalán nem való a bajnokcsapatba. Szojka formája három az egyhez. Háromszor rettenetesen gyenge és veszélyes a kapujára, egyszer jó. Vezetőségi baklövés volt a nagyszerű Lázárt hátvédnek parancsolni.

Általában már a múltkor és most is csapatösszeállítási okok miatt vesztett pontokat a Ferencváros. Amikor rosszul megy a csapatnak, akkor még az is befolyásolja, ha a játékvezető téved. A bíró különlegesen rosszul ítélte meg Szücs „fogd ahol éred” birkózó stílusú angol rendszerű kullancs-játékát.

Szücs vígan szabálytalankodhatott! A játékvezető igen sok szolnoki szabálytalanságot nem torolt meg, a végén pedig nem ítélt tizenegyest Szolnok javára. Lázár és Szojka hibája miatt jutott vezetéshez a Szolnok (Szántó beadta a labdát és Korom befejelhette). Sárosi Béla húsz méteres szabadrúgásból egyenlített.

A második félidőben feltűnést keltett, hogy Fazekas kétszer is trikójánál fogva húzta vissza Lukácsot. Jakab, majd Kiss került gólhelyzetbe. Finta meg sem tudott moccanni, közben fokról-fokra előretörtek a szolnokiak.

Lázár két kézzel ellökte a kapu előtt Szántót, majd a 32. percben Laborc (Langa) megszerezte a gólt, a szolnoki győzelmet, amely híven tükrözte vissza a játék képét.

Ilyen pipogya módon nem szenvedhet vereséget a Ferencváros….Quo vadis, Ferencváros?

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST