1941.X.5. Ferencváros – Újvidéki AC 13:2

Balszerencséjére a legjobb Ferencvárossal került szembe első budapesti mérkőzésén az UAC


Üllői-úti pálya. – 10.000 néző. – Bíró: Rónai.

A pályára lépő ferencvárosi és újvidéki játékosokat nagy tapssal fogadja a közönség. Felzúg a tribünről a kórus: „Gyurka! Gyurka!” A Ferencvárosban ismét játszik Sárosi György dr. és Lázár. Az újvidéki csapat megerősödött Turaival és Négyesivel.

A Hungária volt két játékosát szintén ünneplik, Usetty Béla, a Ferencváros elnöke, üdvözlő szavakat intéz az újvidéki csapathoz és azután megkezdődik a játék.

A Ferencváros könnyedén rúgta a gólokat. Amikor jól műkődön a ferencvárosi gépezet, akkor az újvidékiek meg sem tudtak moccanni. Amikor alábbhagyott a tempó, akkor feljöttek az újvidékiek is.

A gólok rendje: 5. p.: Finta, 6 p.: Lukács, 11. p.: Kiszely. 23. p.: Finta, 24. p.: Sárosi dr. 33. p.: Sárosi dr., 36 p.: Gyetvai. 44. p.: Kiszely.

A második félidőben 1. p.: Sárosi dr., 12 p.: Pálfi. (ekkor tíz percre kiállt a sérült Hargitai). 22. p.: Sárosi dr. 25. p.: Sárosi dr., 27. p.: Gyetvai 36 p.: Sárosi dr., 44. p: Markos (háromméteres lesből).

Így lett 13:2 a végeredmény.

*

„Ha a Ferencváros jó formában kifog egy gyengébb ellenfelet, akkor Isten irgalmazzon annak a csapatnak. Úgy kitömik őket, hogy nemcsak a labdarúgástól, de még az élettől is elmegy a kedvük.

Körülbelül ezzel az esettel találkoztunk vasárnap az Üllői úton. Az újvidékiek nagyon megilletődve álltak ki erre a mérkőzésre, többek között talán azért, mert ki tudja mikor játszottak ilyen szépszámú nézősereg előtt. Tény az, hogy az első félidőben úgyszólván nem voltak képesek ellenállást kifejteni.”

Nagyításhoz klikk a képre!

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST