1942 – Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség

1942. április 5., Torino, OLASZORSZÁG U-MAGYARORSZÁG U 3:0 (utánpótlás válogatottak mérkőzése)
Magyarország: Horváth (Szolnok) – Balogh II. (Újpest), Onódy (Elektromos) – Nagy II. (Ferencváros), Kónya (Gamma), Rákosi – Rottenbiller (WMFC) – Hollósi (Lampart), Tóth II. (Gamma), Bonyhádi (Kolozsvár), Lakat (Szeged), Turbéki (DiMAVAG)

* * *

1942. május 3., Budapest, Üllői út, NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 5:3 (1:3)
vezette: Barlassina (olasz)
Góllövő: Nagymarosi, Zsengellér, Tihanyi II.
Magyarország: Tóth (Szeged) – Balogh II. (Újpest), Szűcs (Szolnok), Biró (Újpest) – Nagymarosi (Újpest), Dudás (WMFC) – Kincses (Gamma), Zsengellér (Újpest), Tihanyi II. (SZVSE), Bodola (NAC), Gyetvai (Ferencváros)
Szövetségi kapitány: Fábián József

Félidőben még a magyar csapat vezetett 3:1-re! Később azonban bekövetkezett a „rövidzárlat” …

Az a tűzijáték, amit a magyar csapattól az első félidőben láttunk, kilobbant a szünet utáni időszakban. Bár a mezőnyben a második félidőben is elég sokat játszott fölényben a pirosinges tizenegy, a csatársor támadó lendülete már egyre fakóbbá vált, a védelem hibái is egyre jobban kibontakoztak.

Bővebben …

* * *

1942. június 14., Budapest, Üllői út, MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 1:1 (0:0)
vezette: Multer (német)
Góllövő: Szusza
Magyarország: Tóth (Szeged) – Olajkár II. (WMFC), Szűcs (Szolnok), Kispéter (Szolnok) – Pázmándy (Elektromos), Sárosi III. (Ferencváros) – Füzér (DiMAVAG), Zsengellér (Újpest), Szusza (Újpest), Bodola (NAC), Tóth III. (NAC)
Szövetségi kapitány: Fábián József

A kissé unalmas mérkőzésen egy csúnya, sportszerűtlen esemény borzolta a kedélyeket. A mérkőzés befejezése előtt 8 perccel Kacian, a horvátok játékosa egy játékvezetői í­télet után mérgében elrúgta a labdát. A játékvezető kiállí­totta.

Kacian nem akar lemenni a pályáról, és amikor a játékvezető le akarja tuszkolni, akkor meg is üti őt! A közönség felháborodva fogadja ezt a súlyos sportszerűtlenséget.

Bővebben …

* * *

1942. november 1., Budapest, Üllői út, MAGYARORSZÁG-SVÁJC 3:0 (1:0)
vezette: Fink (német)
Góllövő: Bodola, Németh, Tóth III.
Magyarország: Tóth (Gamma) – Szűcs (Szolnok), Polgár (Ferencváros), Szalay (WMFC) – Sárosi III. (Ferencváros), Perényi (NAC) – Németh (Vasas), Kolláth (Szolnok), Sárvári (NAC), Bodola (NAC), Tóth III. (NAC)
Szövetségi kapitány: Vághy Kálmán

A mérkőzés óriási magyar fölényt hozott, egyik magyar támadás a másik után gördült. Egyik lövést a másik után adták le csatáraink. Az első negyedóra fergeteges irama ezúttal nem volt szalmaláng, mert ha később be is állt egy kis ellanyhulás, a második félidőben megint újí­tani tudott a csapat, s elérte az első percekben diktált iramot. Három gólt rúgni, egyet sem kapni – nagyszerű teljesí­tmény ez. különösen, ha meggondoljuk, hogy ez a gólarány a mérkőzés alapján a svájciakra nézve hí­zelgő.

Bővebben …

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ