1956.II.12. MNK, Siófoki VM – Bp. Kinizsi 0:11

19560212-kinizsi-csapatkepBalatonboglár után Siófok is kiesett a Magyar Népköztársasági Kupából

Bp. Kinizsi – Siófoki Bányász 11:0 (6:0)
Siófok, 700 néző. Vezette: Magyar.

Vagy 40 cm vastag hóréteg borí­totta vasárnap reggelre a siófoki sporttelepet. Szorgos munkáskezek azonban hamarosan letakarí­tották a pályáról a havat, úgyhogy aránylag jó talajú pályán került sor a nagy érdeklődéssel várt Magyar Népköztársasági Kupa mérkőzésre. A mérkőzés kezdetére mintegy 700 főnyi néző gyűlt össze a pályán, akiket nem tudott elriasztani még az igen csí­pős északi szél sem. A két csapat az alábbi összeállí­tásban lépett pályára:

Bp. Kinizsi: Gulyás – Ombódi, Henni II., Dalnoki – Gerendás. Dékány – Kertész, Borsos, Orosz, Vilezsál, Fenyvesi.

Siófok: Gersei – Vörös II., Varga dr., Németh I., – Vörös I., Papp – Szabó, Csepeli, Buza, Németh II., Keresztesi.

Az NB I-es Budapesti Kinizsi szinte lerohanta megyei bajnokcsapatunkat. Már az ötödik percben 3:0-ra vezetett a Bp. Kinizsi, s látni lehetett, hogy a megilletődött siófoki csapat aligha ússza meg kétszámjegyű vereség nélkül. A 3:0-ás vezetés után valamit engedett az iramból a Kinizsi, melynek különösen csatárai a csúszós talajú pálya ellenére is igen szép, élvezetes és ötletes játékot mutattak be.

Szünet után sem változott a Játék-képe, bár időnként ekkor már a hazai csapat is vezetett néhány támadást. Ezek azonban nem jelentettek veszélyt Gulyás kapujára, mert a Kinizsi védők még szinte csirájában szétrombolták a siófoki támadásokat. A játékidő végén a könnyelműsködő Kinizsi védelem két 11-est is vétett. A megí­télt büntetőket azonban a siófokiak nem tudták értékesí­teni.

Góllövők: Vilezsál (3), Orosz (2), Borsos (2), Kertész, Fenyvesi, Dalnoki (11-esből), Vörös II. öngól.

Jók voltak: Ombódi, Dékány és az egész Kinizsi támadósor. A siófoki csapatból Varga dr. és Csepeli Játéka emelkedett ki.

A Siófoki Bányász ezzel, kiesett a további küzdelmekből.

(Somogyi Néplap XIII. évfolyam 38. szám 1956. február 14. p. 4., fotók: Rózsa Tibor gyűjteményéből)

NS-19560213-02-19560212

19560212 -Bp.Kinizsi-SiofokiBanyasz-11-0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső