1963.IX.11. BEK, Galatasaray – Ferencváros 4:0

Az FTC játékosok a mérkőzést megelőző héten védőoltást kaptak. Ennek következtében a fontos mérkőzést megelőző napokban láz és fejfájás gyötörte őket. A bágyadtság, a rossz közérzet, az éktelenül zajongó közönség, a gyengén bíráskodó játékvezető, Rákosi, Orosz és Mátrai hiánya, majd Albert korai sérülése magyarázza a feltűnően nagy gólarányú vereséget.

Az első félidő, amely 1:0-s török vezetéssel zárult, így zajlott le:

“Nyomban a török együttes rohamozott. Már a 4. percben akadt Metinnek gólhelyzete, de Aczél kiütötte előle a labdát. Utána Albert szöktetése Fenyvesi dr.-t lesen találta. Ezután ismét két bravúros Aczél védés következett. Az egyik védés után a földön fekvő kapusba Metinn belerúgott… A 19. percben Ayhan hagyta faképnél a védőket, mintegy 6 m-ről lőtt. Aczél azonban gumiember módjára csípte el a labdát. A 29. percben azonban a kitűnően védő Aczél is tehetetlen volt, a törökök közelről a hálóba találtak. A 37. percben Aczél öklözve mentett Bahri elől. A török csatár a földön maradt. Három percig állt a játék, a török szurkolók üvegeket dobáltak a pályára. Bahrit bevitték az öltözőbe (később visszatért). Tíz emberrel is a hazai csapat támadott. A 44. percben Albert próbált elfutni, Talat ellökte őt, és amikor a földre esett még meg is rúgta. Albert fekve maradt, mert olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tudott felkelni. Levitték és többet nem is tért vissza a pályára.”

A II. félidőben azután már csak a gólkülönbség volt kérdéses…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST