1964.XI.1. MNK, Győri ETO – Ferencváros 2:0

Bár Győrött számítottak arra, hogy a bajnokcsapat a szerdai kupamérkőzés miatt egyik-másik játékosát pihenteti, amikor a Ferencváros kifutott a pályára, mégis nagy volt a meglepetés, mert kiderült, hogy a bajnokcsapat szinte valamennyi válogatott játékosa nélkül — Albert, Novák, Fenyvesi, Rákosi — áll ki az MNK elődöntőjére.

“Győrben igen furcsa körülmények között játszották le az elődöntőt. A rendes játékidő 0—0-s döntetlent hozott. A hármas játékvezetői sípszó után azonban vita kerekedett, hogy most mit kell tenni. A játékvezető először sorsolni akart, aztán kiderült, hogy ez nem jó megoldás. Háromnegyedórai tanakodás után — közben különböző szerveknél érdeklődtek telefonon — újból a pályára szólították a csapatokat. A Ferencváros játékosai már felöltöztek, így értékes percek teltek el az ismételt vetkőzéssel is. Negyvenöt percig tartó kapkodás után kezdték el végre a hosszabbítást, amelyet a sötétedés beállta miatt természetesen nem is tudtak befejezni. Így a játékvezető három perccel hamarább volt kénytelen véget vetni a küzdelemnek. A hosszabbítás első 15 percében a győriek két gólt lőttek…”

A mérkőzés a 116. percben félbeszakadt. Vajon óv-e a Ferencváros? — találgatták sokan a mérkőzés után. De csak a szurkolók, mert a vezetők úgy tartották sportszerűnek, hogy a pályán elért eredmény kerüljön be az MNK történetébe.

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: MK 02.20. 18:00 FTC-Kisvárda (TV: M4)
Következik: 02.23. 17:00 FTC-Puskás (TV:M4 stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
HOST