1965.XI.17. BEK, Panathinaikosz – Ferencváros 1:3

Nagyszerű játékkal nyert Athénban a visszavágón a Ferencváros, s így a Bajnokcsapatok EK legjobb nyolc csapata közé került


NS-19651118-01-19651117

TFU_20000912_Trb_BTC - 0009-19651117

7 hozzászólás a(z) 1965.XI.17. BEK, Panathinaikosz – Ferencváros 1:3 bejegyzéshez

 • Köszi a gyors választ, de nem vagyunk beljebb. Az idézett honlap egyértelmű, a nov. 10. és 17. szerdai nap, eddig világos. Közben a válogatott túrára indult, az még elképzelhető, hogy a Fradista válogatottak Frankfurtból repültek Athénba és onnan vissza a csapat után, de hogy az athéni BEK-meccs után másnap már Londonban játszottak volna, ez nehezen hihető. Korabeli Népsportja van valakinek? Jó, tudom, ez legyen a legnagyobb problémám… (nem is ez), csak feltűnt. Egyébként félelmetes, hogy milyen tempóban tudtak meccseket játszani akkoriban is, főleg, ha hozzávesszük, hogy majd’ 50 éve nem ugyanaz volt eljutni egyik helyről a másikra. Nem a távolságok voltak nagyobbak, hanem a járatok (és a légitársaságok) száma volt sokkal kevesebb. Ma egy menő csapat holnapra rendel egy gépet, akkor meg 5-6 ország kivételével mindenhova vízum kellett és a legtöbb nyugati országnak (az Európán kívüliekről nem is beszélve) általában Bécsben volt a Bp-re akkreditált nagykövetsége. Oda egy vezetőnek ki kellett utaznia vízmuért, ehhez persze neki is vízum kellett, előbb azt meg kellett kapnia, hogy kimehessen vízumokat kérni… abbahagyom, egy mai fiatal hál’Istennek már úgysem érti.

  • Igen, így történt. Albert, Mátrai, Rákosi, Fenyvesi, Novák, Juhász, Varga és Géczi Frankfurtból Athénba repült, onnan Londonba, majd onnan tovább Dél-Amerikába. Az eredményeken meg is látszott a terhelés. A dolgot Peterdi Pál szóvá is tette a Képes Sport december 14-i számában. Abban az évben a Fradi válogatottjai becslésem szerint 70-80 meccset játszottak.

   • Ja, és nem akármilyen meccseket … és nem volt “idény eleji”, “idény végi” forma, valamint szezon közben a “sorozatterhelések miatti fáradtság” … 🙂 Kb. 40-45 éve röhögök -sokmilliomod magammal” az ún. “magyar futball” üres lózungjain … Elmondjam kívülről?
    1. Az alapozás ragyogóan sikerült, kiváló körülméynek között edzettünk, jó talajú pályán, erős ellenfelek ellen (értsd: ciprusi III. osztály kiesőjelöltje) ellen készültünk, az új fiúk beilleszkedtek a csapatba, soha ilyen erőnléte nem volt a csapatnak, bizakodva várjuk a bajnokságot …
    2. A rövid felkészülés alatt/miatt még nem állt össze a csapat, láttam már biztató jeleket, de egyelőre idény eleji formát mutatunk (értsd: Mo-on az idény eleji forma július -- szeptember, illetve február -- április között tart)
    3. A nagy sorozatterhelés okozta fáradtság kiütközött a csapaton … a sérüléshullám változatlanul sújt bennünket … (szeptember -- november, ill. március -- április közötti időszakokra javasolt varázsige …
    4. A szezon végére elfáradt a csapat, nem bírtuk a kettős terhelést és a sosem látott sérüléshullámot … a következő bajnokságra szerkezeti és személyi változást tervezek …


    és ez így megy, évtizedek óta …. Tessék mondani! Mikor futballoznak??? Mikorra áll össze a csapat, a rengeteg ragyogó felkészülés után????

 • Nov. 10., 13., 17. rendben, azaz szerda -- szombat.

  A nov. 18. passz.

 • Egy nagy-nagy rejtély megvilágításához kérnék segítséget! ’65.nov.17. Athén: BEK-meccs a Pana ellen, továbbjutás, eddig rendben van. A magyarfutball.hu/mérkőzések/magyar válogatott mérkőzései szerint amikor a 65. novemberi dél-amerikai portyára indult a válogatott, Frankfurtban és Londonban is játszott 1-1 meccset (nov.13.Eintracht -- Magyarország 5-4, nov.18. Tottenham-Magyarország 4-0) Flóri, Mátrai, Novák, Rákosi, Fenyvesi ezeken a meccseken is játszott! Hogy lehet ez? Még ma sem lenne kis bravúr 5 nap alatt Frankfurt-Athén-London útvonalat úgy bejárni, hogy ebbe még 3 meccs is beleférjen? Azonkívül, egy BEK-meccsre lehet így felkészülni? Az más kérdés, hogy sikerült, de akkor még a görög foci elég harmatos volt. Szívesen venném, ha a rejtély megoldásában valaki segítene.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST