1970.VIII.26. Tereza Herrera kupa, Ferencváros – San Lorenzo 0:0

11-esek döntöttek a Ferencváros javára ♦ A zöld-fehérek is serleggel térnek haza

40 ezer néző jelent meg a két csapat találkozóján. A jubileumi eseményen a budapesti zöld—fehérek és a tengerentúliak óriási küzdelmet vívtak. Mivel 120 perc sem volt elegendő arra, hogy döntés szülessen, tizenegyeseket rúgtak, s ebből 4:2 arányban a Ferencváros került ki győztesen. Az elsőt Szőke berúgta, a másodikat Branikovits értékesítette, aztán Páncsics is a hálóba talált. A negyediket Mucha a kapusba lőtte, aztán jött az ötödik. Ezt Novák a tőle megszokott nyugalommal helyezte az argentin kapus hálójába. Az argentinok az elsőt és másodikat berúgták. A harmadikat Géczi védte, a negyedik mellé szállt. Tovább nem is folytatták.

Harót János, az FTC elnöke nyilatkozta a mérkőzés után:

— Nagy öröm ez a nemzetközi siker, és külön érdekesség, hogy a szép trófeát egy mérkőzés megnyerése után végleg megnyertük. La Corunában 1945 óta minden év augusztusának végén megrendezik ezt a mérkőzést. 24 évig az volt a szokás, hogy a helyi csapat játszott egy külföldi ellenféllel. Most a jubileumon, a város vezetői úgy döntöttek, hogy két külföldi együttest hívnak meg, akik egymás között döntik el a kupa sorsát. Így nyertük el egy találkozóval és végérvényesen a trófeát, ami egyébként a világ első világítótornyának az ezüstlemez másolata.

NS-19700828-01-19700826

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.23. 17:00 FTC-Puskás (TV:M4 stream)
Következik: MK 02.26. 20:00 Kisvárda-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST