1974.VIII.11. Ferencváros – Real Celta Vigo 2:0

A Honvéd a Telstart 4 : 0-ra győzte le, így a mérkőzéseket követő állófogadáson a következő eredményt hirdethette ki Sárdy vezérőrnagy, a Honvéd elnöke. — A jubileumi torna győztese az FTC csapata, 4 ponttal 7:0-ás gólkülönbséggel.

A zöld színű, indiai mintás herendi serleget Géczi István, az FTC csapatkapitánya nagy ováció közepette emelte a magasba. A tanácsteremben összegyűlt résztvevők lelkes tapssal köszöntötték a különdíjak nyerteseit is. A gólkirályi címet Kozma Mihály szerezte meg 3 góllal. A torna legjobb kapusa a gólnélküli Géczi és a kiválóan védő spanyol Aguerre lett. Mivel csak egy tisztéletdíj volt és a két fiú megosztva kapta a díjat — a vendég spanyol kapus vehette át a trófeát. Géczinek később külön készítettek egy másik kupát. A legjobb mezőnyjátékos is spanyol volt: Jüan Hose. A legsportszerűbb csapat pedig a holland Telstar.

A nagy eső miatt a klubház tanácstermében volt a díjátadás. A szép trófeát Géczi István, az akkori csapatkapitány már „civilben” vette át.

A fogadáson a csapatok vezetői emléktárgyakkal ajándékozták meg egymást. Toldi Géza pedig a közelmúltban visszavonult Albert Flóriánnak kedveskedett egy szép viking hajó modellel. Toldi Géza társaságába volt egy tehetséges dán labdarúgó is. Bálint László a saját mezét adta emlékül a fiatal játékosnak, aki igen meghatódva fogadta ezt a sportbaráti megnyilvánulást.

A fogadás után a klubház protokoll termében még sokáig együtt maradt az „öregfiúk” társasága. Toldi Géza, Sárosi Béla, Lakat Károly, Dékány Ferenc, Albert Flórián, Novák Dezső és a többiek felelevenítették a régi emlékeket, viccelődtek, énekeltek. A jubileumi torna ezzel az „esti mérkőzéssel” szép emlékeket ébresztve, méltóképpen fejeződött be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.17.19:30 FTC-Kaposvár (TV:M4sport.hu)
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST