1974.VIII.11. NT, Ferencváros – Real Celta Vigo 2:0

A Honvéd a Telstart 4 : 0-ra győzte le, í­gy a mérkőzéseket követő állófogadáson a következő eredményt hirdethette ki Sárdy vezérőrnagy, a Honvéd elnöke. — A jubileumi torna győztese az FTC csapata, 4 ponttal 7:0-ás gólkülönbséggel.

A zöld szí­nű, indiai mintás herendi serleget Géczi István, az FTC csapatkapitánya nagy ováció közepette emelte a magasba. A tanácsteremben összegyűlt résztvevők lelkes tapssal köszöntötték a különdí­jak nyerteseit is. A gólkirályi cí­met Kozma Mihály szerezte meg 3 góllal. A torna legjobb kapusa a gólnélküli Géczi és a kiválóan védő spanyol Aguerre lett. Mivel csak egy tisztéletdí­j volt és a két fiú megosztva kapta a dí­jat — a vendég spanyol kapus vehette át a trófeát. Géczinek később külön készí­tettek egy másik kupát. A legjobb mezőnyjátékos is spanyol volt: Jüan Hose. A legsportszerűbb csapat pedig a holland Telstar.

A nagy eső miatt a klubház tanácstermében volt a dí­játadás. A szép trófeát Géczi István, az akkori csapatkapitány már „civilben” vette át.

A fogadáson a csapatok vezetői emléktárgyakkal ajándékozták meg egymást. Toldi Géza pedig a közelmúltban visszavonult Albert Flóriánnak kedveskedett egy szép viking hajó modellel. Toldi Géza társaságába volt egy tehetséges dán labdarúgó is. Bálint László a saját mezét adta emlékül a fiatal játékosnak, aki igen meghatódva fogadta ezt a sportbaráti megnyilvánulást.

A fogadás után a klubház protokoll termében még sokáig együtt maradt az „öregfiúk” társasága. Toldi Géza, Sárosi Béla, Lakat Károly, Dékány Ferenc, Albert Flórián, Novák Dezső és a többiek felelevení­tették a régi emlékeket, viccelődtek, énekeltek. A jubileumi torna ezzel az „esti mérkőzéssel” szép emlékeket ébresztve, méltóképpen fejeződött be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ