1976.X.20. BEK, Ferencváros – Dynamo Dresden 1:0

NS-19761021-01-19761020

NS-19761021-03-19761020

Mi is történt azon az emlékezetes FTC—D. Dresden kupamérkőzésen?

A második félidő közepe táján az FTC szöglethez készülődött, a drezdai tizenhatoson belül elkezdődött a helyezkedés. Nyilasira Schade vigyázott. Tibor ugrott magasabbra, a labdát azonban nem érte el, s a következő pillanatban fájdalmas arccal terült el a földön, ölben vitték a kapu mögé. Percekkel később felállt és kísérőinek vállára támaszkodva elindult a mentőautó felé. Néhány méterrel a kocsi előtt esett össze. Azonnal az István kórházba szállították. A vizsgálat után Nyilasi kijelentette: jobban érzi magát, haza akar menni. Hogy rosszabbra fordult az állapota, még aznap este a Sportkórházba szállították. Pár nap múlva az Amerikai úti idegsebészetre vitték. Másfél héttel később visszavitték a Sportkórházba.

– Mit mondtak az orvosok?
– Kezdetben szinte semmit, csak azt, hogy nem komoly a dolog, hipp- hopp talpra állok. Mikor átszállítottak az idegsebészetre, nyugtalankodni kezdtem. Miért? – kérdezgettem az orvosokat, de megint csak megnyugtattak.

TFU_19761200_Fmf_0026-19761020– Mikor tudtad meg, hogy koponyatörést szenvedtél?
– Hetekkel később. Iszonyú érzés volt, mert azt is megtudtam, hogyha valaki autóbalesetet szenved, másnap azt írják róla az újságok: „életveszélyes sérüléssel ápolják a kórházban.”

– Helyesnek tartod, hogy eltitkolták valódi sérülésed?
– Ez az orvosok dolga, ők tudják, hogy mi a helyes és mi nem ilyen esetben. A lényegaz, hogy meggyógyultam!

– Mikor fejeltél ezután először gólt?
– Edzésen, a kispályán. Első pillanatban nem is értettem, miért csókolgatnak a fiúk, hiszen edzésen ez nem szokás. Szóval ők is kételkedtek, hogy leszek-e még focista…

– Szerinted szándékos volt Schade mozdulata?
– Nem, egyszerűen megfejelt. Mindenkivel előfordulhat ilyen. Tudom, hogy néhány szurkoló az ellenkezőjére gondolt, de higgyék el, szerencsétlen mozdulat következménye volt az én sérülésem. Nem hibáztatom Schadet, és nem is haragszom rá.

3 hozzászólás a(z) 1976.X.20. BEK, Ferencváros – Dynamo Dresden 1:0 bejegyzéshez

  • Nyíl nem mondhatott mást -- de én megfogalmazhatom ellenvéleményem.
    Köztudott, hogy a volt NDK csapatai milyen durvák voltak. Gondoljunk csak az 1960. augusztus 31-i mérkőzésre, amikor 3 játékosunkat (Berta Ferenc, Németh Lajos, Mátrai Sándor) kellett súlyos sérülés miatt lecserélni, s közülük Berta sohasem lépett többet pályára. Ahogy akkor a Tv-ben láttam, Nyilasit folyamatosan faragták, szándékosan tették harcképtelenné. Hogy aztán úgy úszta meg, ahogyan megúszta, az végeredményben a szerencsén múlt.

  • Sziasztok! Egy erre a meccsre szóló jegy van a birtokomban, legalábbis így tudom, de nehéz a beazonosítás, mert csak egy nagy piros 4-es van rajta középen. Mi szerint számozták a régi Üllői úti jegyeket, honnan lehet tudni, melyik milyen meccsre szólt? Van esetleg egy lista a sorszámokról, amivel tudnátok segíteni az eligazodásban?
    Üdv: Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST