1979.IX.29. Vasas – Ferencváros 1:1

Az első húsz perc kivételével a Vasas játszott jobban, de az „abszolút” gólhelyzetek mégis a Ferencváros játékosai előtt alakultak ki. Lendületes húsz perc után ugyanis a zöld-fehérek rohamai lankadtak, és a Vasas jött lendületbe. Kisst Jancsika csak szabálytalanul tudta tartani, az angyalföldi középpályások sokat és gyorsan mozogtak, ebben Váradi, Zombori és ameddig bí­rta, Rixer járt elöl jó példával. Mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést, mert Ebedli tökéletesen csavarta középre a labdát szabadrúgásból, Mészöly csúsztatása pedig megdermesztette az egész Vasas-védelmet, mindnyájan csak álltak és nézték, ahogy Nyilasi befejeli a labdát a kapuba.

Elszántan rohamozott a Vasas a második játékrészben is, és Jancsika ezúttal a büntető területen belül követett el vitathatatlan szabálytalanságot. Igaz, Kiss háttal állt a kapunak, szó sem lehetett gólhelyzetről, de hát a labdarúgás szabályai kimondják, hogy amiért a mezőnyben közvetlen szabadrúgás jár, az a 16-oson belül 11-es. Pádár ezúttal jól í­télt. Váradi higgadtan értékesitette a büntetőt, majd a Vasas támadásban maradt, a ferencvárosiak „szenvedtek”. Pusztai azonban a ritka ellentámadások során kétszer is gólhelyzetbe került, de nem használta ki.

A mérkőzés végén a ferencvárosiak úgy érezték, elszalasztották a győzelmet, a Vasas játékosai és vezetői közül a legtöbben elégedettek voltak az eredménnyel. A közönség a végén méltatlankodott, pedig a küzdelem végig éles, néha túl kemény is volt, és valóban akármelyik csapat nyerhetett volna.

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ