1979.VI.16. Ferencváros – Csepel 3:3

Az első gólt a csepeli Bartha szerezte, erre néhány perccel később Nyilasi válaszolt. Mindez a második félidő elején történt. Aztán a ferencvárosiak Takács és Magyar révén már kétgólos előnyre teltek szert, és a négyezer hazai szurkoló már elkönyvelte csapata győzelmét, amikor a csepeli Hegyi, majd Somogyi (képünkön az előre induló Rabot követi némileg lemaradva) szerzett gólt, és ezzel a kiesők egy pontot megkaparintottak az ezüstérmesek otthonában. A találkozót Pádár megfelelően vezette.

0-0-s félidő után rákapcsoltak a csapatok és a második játékrészben hullottak a gólok. Egy gól különösen érdekes volt: a 80. percben 3-1-es ferencvárosi vezetésnél szabadrúgáshoz jutott a Csepel. A ferencvárosi játékosok tanakodtak és Hajdú is a sorfal „szervezésével” törődött, amikor Hegyi ott termett a labdánál és több, mint 20 méterről a kapu üres oldalába helyezte a labdát.

A befejezés előtt 3 perccel a csepeliek ismét kihasználták védőink tétovázását és a biztos győzelemből 3-3-as döntetlen született.

A Csepel így szépen búcsúzott az NB I-től, a fradisták bár a pontvesztés után is második helyet szereztek, játékukkal ismét csalódást okoztak. Ezért maradt el az ezüstérmet egyébként megillető vastaps, és a szurkolók szeretetet sugárzó: Gyertek ide! kiáltása.

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Következik: 05.12. 19:30 FTC-Vasas (TV:M4)
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső utánpótlás emléktornák