1980.III.1. Ferencváros – Dunaújváros 4:2

NS-19800302-02-19800301

NS-19800302-04-19800301

Tízezer néző előtt izgalmas, végig szoros mérkőzést játszott a két csapat. Képünkön Mészöly és Giron fejpárbajából ezúttal Giron kerül ki győztesen, Ebedli „szorult helyzetben”. A gólokat Ebedli, Jancsika, Szokolai és Takács, a dunaújvárosiakét Kuti és Szűcs szerezte.

A mérkőzés előtt Novák Dezső, a dunaújvárosiak edzője elsősorban jó játékot várt csapatától. Taktikáját a fegyelmezett védekezés melletti gyors ellentámadásokra építette.

Az első percek eseményei teljes mértékben igazolták az edző elképzelését. A vendégcsapat jól záró védelme visszaverte a kezdeti gyors ferencvárosi rohamokat, majd Ebedli eladott labdája után Szűcs iramodott meg a balszélen, a begurított labdát Kuti szabadon vehette át a kaputól nyolc méterrel s ballábas lövéssel megszerezte a vezetést.

A gól után a Ferencváros erősített, de támadásai eleinte sikertelenek maradtak az emberfogást igen jól alkalmazó dunaújvárosiakkal szemben, mindaddig, míg Ebedli (aki lázasan is vállalta a játékot), futtában leadott húsz méteres lövése a jobb felső sarokba nem vágódott.

A szünetben Friedmanszky Zoltán, a Fradi edzője hangsúlyozta: nincs vert helyzet, csak akkor, ha akaratnélküli a játék. És nagyobb elszántságot kért játékosaitól.

A második játékrészben folytatódott az élvezetes, színvonalas játék. Mindkét csapat teljes erőbedobással küzdött a pontokért. Jancsika volt a mezőny legjobbja. Embert fogott, rengeteget futott, könnyen játékba lehetett hozni. Jó teljesítményét csak növelte, amikor Takáccsal való összjátéka után a lesre játszó dunaújvárosi védők közül kilépett, s a bal alsó sarokba lőtt. Ezzel megszerezte élete első NB I-es gólját. S bár a Dunaújváros még egyenlített, végül is a Ferencváros felülkerekedett: előbb Pogány átadását Szoko­lai értékesítette, 3:2, majd a végered­ményt Takács 20 m-es lapos lövésből elért gólja jelentette, 4:2.

(Korányi – Képes Sport és Fradi Műsorlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
    Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST