1980.III.22. Ferencváros – Videoton 2:5

(Képünkön Judik mögött Szabó)

(Képünkön Judik mögött Szabó)

NS-19800323-01-19800322

Az Üllői úti pálya huszonötezer főnyi közönsége csalódott csapatában, de a sportszerű szurkolók elismerték, hogy ezúttal az ellenfél sokkal jobb volt. A találkozót Tompa játékvezető háromszor is lefújta, aztán legalább kél perccel a játékidő letelte előtt véget vetett a mérkőzésnek. A Videoton nagyszerű csapatmunkával, biztonságos védekezéssel, és gyors középpályás játékkal, valamint rajtaütésszerű támadásokkal felülkerekedett a hazai csapattal szemben. A gólokat Szabó (2), Tieber, Baranyi és Burcsa szerezte, a zöld-fehérek közül Szokolai és Nyilasi válaszolt. Videoton-Ferencváros (az Üllői úton!) 5-2.

Majdnem szétvetette az öröm a Videoton öltözőjét a Ferencvárossal vívott mérkőzés után. Lantos Mihály dicsérte tanítványait, akik maradéktalanul betartották utasításait, sőt még hozzá is tettek azokhoz. Megtöltötték a keretet tartalommal, egyszerűen szóhoz sem engedték jutni az esélyesebbnek tartott zöld-fehér csapatot.

A Videoton sikere a csapatjáték diadala, mégpedig a sokmozgásos, lendületes csapatjátéké. A székesfehérvári labdarúgók állandó és gyors futással betöltötték a játékteret, és nemegyszer megoldhatatlan feladat elé állították a ferencvárosiakat. Mivel a hátvédsorból, a középpályás sorból is gyakoriak voltak az előretörések, a ferencvárosiak sokszor teljesen megzavarodtak, és a vendégek szinte kényük-kedvük szerint alakították az eredményt. Pedig nem lehet azt mondani, hogy a ferencvárosi játékosok nem akartak. A lelkesedéssel szinte egyiküknél sem volt baj, sőt néhányan, mint Szokolai, Nyilasi, Jancsika, Tepszics és mások a bizonyítás vágyától égtek. Ezzel a Videotonnal szemben azonban még így sem volt esélyük.

A mérkőzés végén a Videoton vezetőedzője egész csapatát dicsérte. Mi mégis külön kiemeljük Tieber, Baranyi, Kovács József, Szabó, Májer, Burcsa vagy Csongrádi játékát. A Videoton győzelme tehát egy rendkívül bátor és kezdeményező, önbizalommal telített csapatmunka diadala volt.

NS-19800323-04-19800322

NS-19800323-04-19800322-2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST