1980.III.29. Ú. Dózsa – Ferencváros 4:1

Más képet mutatott az Ú. Dózsa—Ferencváros összecsapás, [mint a kettős rangadó első mérkőzése]. Ezen a találkozón az újpestiek játszottak fegyelmezettebben és elszántabban. Ez már a mérkőzés első perceiben nyilvánvalóvá vált, ugyanis a védők és a középpályások olyan szoros emberfogással bénították még a zöld-fehéreket, amely merőben szokatlan volt az inkább játszani tudó liláktól. Ebből a taktikus, fegyelmezett védő játékból kiindulva az újpesti középpályások, először Kardos, majd Schumann is bebizonyította, hogy többet is tud futni ellenfelénél: Az a két gyönyörű gól, amelyet a csapat két „szürke” embere szerzett meg is pecsételte a zöld-fehérek sorsát.

A szurkolótábor zöme döbbenten, csendben figyelte, hogy az újpestiek kényük-kedvük szerint alakítják a játékot és az eredményt. Kényelmesen, lépésben érték el sikerüket, úgy, hogy a Ferencvárosnak szinte esélye sem volt még a mérkőzés eredményének szorosabbá tételére sem.

Nem mindenki örült este kilenc órakor, amikor a szurkolók zöme elhagyta a Népstadion betonkaréját. Az azonban biztosnak látszik, hogy a bajnoki címért folyó további küzdelem során még jó néhány érdekességre, meglepetésre várhatunk — és joggal.

(Zsengellér Zsolt, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST