1980.III.29. Újpesti Dózsa – Ferencváros 4-1

Más képet mutatott az Ú. Dózsa—Ferencváros összecsapás, [mint a kettős rangadó első mérkőzése]. Ezen a találkozón az újpestiek játszottak fegyelmezettebben és elszántabban. Ez már a mérkőzés első perceiben nyilvánvalóvá vált, ugyanis a védők és a középpályások olyan szoros emberfogással béní­tották még a zöld-fehéreket, amely merőben szokatlan volt az inkább játszani tudó liláktól. Ebből a taktikus, fegyelmezett védő játékból kiindulva az újpesti középpályások, először Kardos, majd Schumann is bebizonyí­totta, hogy többet is tud futni ellenfelénél: Az a két gyönyörű gól, amelyet a csapat két „szürke” embere szerzett meg is pecsételte a zöld-fehérek sorsát.

A szurkolótábor zöme döbbenten, csendben figyelte, hogy az újpestiek kényük-kedvük szerint alakí­tják a játékot és az eredményt. Kényelmesen, lépésben érték el sikerüket, úgy, hogy a Ferencvárosnak szinte esélye sem volt még a mérkőzés eredményének szorosabbá tételére sem.

Nem mindenki örült este kilenc órakor, amikor a szurkolók zöme elhagyta a Népstadion betonkaréját. Az azonban biztosnak látszik, hogy a bajnoki cí­mért folyó további küzdelem során még jó néhány érdekességre, meglepetésre várhatunk — és joggal.

(Zsengellér Zsolt, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ