1980.V.17. Ferencváros – Bp. Honvéd 2-2

NS-19800518-04-19800517

Jó iramú, küzdelmes mérkőzés, ahol a kispestiek az első játékrészben két gólt lőttek, az egyiket Kozma szabadrúgásból érte el (Takács közreműködésével), a másikat Paróczai egy nagyszerű egyéni akció végén. A ferencvárosiak nem adták fel. Nyilasi góljával megközelí­tették vetélytársukat, aztán Pusztai kapáslövésével egyenlí­tettek. A találkozót Bártfai kifejezetten rosszul vezette, legnagyobb hibái közé tartozott, hogy Jancsika „ténykedését” szemrebbenés nélkül tűrte!

Biztos Honvéd-győzelmet í­gért a következő rangadó. De a zöld- fehérek a Népstadionban már több meglepetést is okoztak. Úgy indult a találkozó, hogy a Honvéd „lelépi” az utóbbi időben mérsékelten szereplő ferencvárosiakat. Kozma szerencsésnek mondható szabadrúgás-gólja, és Paróczai remek ballábas bombája egyelőre a könnyed Honvéd-győzelemben bí­zókat igazolta. Ám a vezetés birtokában és Pál kiválása után visszaestek a kispestiek. A Honvéd játszogatott, a Fradi viszont küzdött, hajtott. A hátrányból sikerült lefaragni már az első félidő végén, egy szép akcióból.

A második félidőben az FTC nagyobb sebességre kapcsolt, és átvette a játék irányí­tását. Szorosan fogtak embert, keményen, néha durván ütköztek a zöld-fehér játékosok. A labda megszerzése után egy emberként támadtak. A Honvéd továbbra is kényelmesen, mondhatnám, túl magabiztosan játszott. Pusztai szenzációs felső kapufája sem borzolta fel különösebben a kispesti játékosok idegeit. Ebben az időszakban a Ferencváros mezőnyfölénybe került, és Ebedli beadásából az addig sok gólhelyzetet kihagyó Pusztai biztosan lőtte a labdát a hálóba. Ezután sem változott a játék képe. A Honvédnak, úgy látszik, a döntetlen megfelelt. Mert játékosai csak arra törekedtek, hogy ne kapjanak újabb gólt. A Fradi még próbálkozott. Szerintem a Fradi második félideji, gólratörőbb játékával feltétlenül győzelmet érdemelt volna!

Zombori Sándor, Képes Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ