1980.VIII.23. Videoton – Ferencváros 1:0

Képünkön (Falus István felvétele) Szabót Major, Rab és Judik együttes erővel szerelik.

Képünkön (Falus István felvétele) Szabót Major, Rab és Judik együttes erővel szerelik.

A kirándulásra csábító hétvége ellenére is tizenötezren biztatták kedvenceiket a sóstói stadionban a Ferencváros vendégjátékán. Tizenöt perc alatt tucatnyi gólhelyzetet dolgoztak ki Májerék, de Karsai, Burcsa és Szabó is hibázott. Csongrádi szemfülessége és Tieber ragyogó helyzetfelismerése, valamint a ferencvárosi védelem fegyelmezetlensége kellett ahhoz, hogy egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból megszerezze a győztes gólt a hazai együttes. Jaczina játékvezető határozottan, különösebb hiba nélkül vezette a találkozót, három alkalommal is sárga lappal torolta meg a szabálytalanságot, előbb Csongrádi, majd Jancsika és Major kapott figyelmeztetést. „Hajtós”, végig nyílt összecsapáson a fegyelmezettebb Videoton megérdemelten nyert.

4. forduló: 1980. augusztus 23. Székesfehérvár, 15.000 néző
FTC: Kakas – Jancsika, Judik, Rab, Major — Takács, Nyilasi, Mucha — Szokolai, Szepesi, Pogány
Cs: Koch, Ebedli
G: Tieber
Edző: Novák Dezső

A mérkőzés előtti nap délutánján „villámigazolással” került az FTC-hez Szepesi László. Bemutatkozása is villámgyorsan megtörtént, hiszen már az első 24 órában pályára is lépett. Ilyen gyors bemutatkozás a Fradi történetében bizony még nem volt!

Nyilasi és Szokolai között Disztl kapus megszerzi a labdát.

Óriási iramban indult a mérkőzés, amely sajnos azzal végződött, hogy az FTC elszenvedte első vereségét. Na, de nézzük, hogyan követték egymást az események …

A 6. percben szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Mucha felvágta Szabót a Ferencváros térfelének közepén. A zöld—fehér játékosok vitatkoztak a játékvezetővel, Csongrádi felismerte a lehetőséget. Gyorsan elvégezte a szabadrúgást, indította Tiebert, a balszélső a 11-es pontról, a kifutó Kakas fölött a jobb sarokba helyezett, 1:0.

A 16. percben Jancsika előretört a jobb oldalon, elvitte a labdát, beadása viszont elsuhant Szepesi és Pogány előtt. Ezután visszaesett a Videoton, kiegyenlített lett a játék, többet támadott a Ferencváros. A 21. percben Nyilasi beadását Szepesi fejelte kapura, de Disztl biztosan védett. Három perc múlva Kársai szabadrúgást ívelt az ötösre, az előrelopakodó Baranyai a jobb kapufára fejelte a labdát.

Szünet után többet támadott a Ferencváros, hosszú percekig a Videoton kapuja előtt pattogott a labda. Úgy nézett ki, hogy a zöld—fehéreknek sikerül egyenlíteniök. A 61. percben Muchát a kaputól 18 méterre felvágták, a szabadrúgást Pogány a sorfalba lőtte. Az ellentámadásból viszont a Videoton növelhette volna előnyét. Karsai mesteri labdával indította Tiebert, a balszélső elhúzott a kifutó Kakas mellett, de lövés helyett továbbvitte a labdát, a védők beérték és szerelték.

Nyilasi, Mucha, Szepessy, Pogány a Videoton kapu előterében.

A 72. percben Pogány beadását Koch 7 méterrői rúgta a kapu mellé. A 86. percben Tieber kiugrott, egyedül állt szemben Kakassal, de lövés helyett a lesen levő Vadászhoz játszott. Mindent összevetve a találkozót a hazaiak megérdemelten nyerték, s ha csatársoruk jobban összpontosít, ez a győzelem nagyobb különbségű is lehetett volna.

Boross Dezső és Székelyhídi János tudósítása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST