1980.VIII.30. Rába ETO – Ferencváros 2:2

Nyilasi Póczik és Hannich között vezeti a labdát

Nyilasi Póczik és Hannich között vezeti a labdát

Tizennégyezren szurkoltak Győrött a Ferencváros vendégszereplésén. Kétgólos vezetést „engedett ki kezéből” a hazai csapat, de ebben nagy része volt Nyilasinak is, aki a mérkőzés hajrájában jól irányította emberhátrányba került csapatát.

5. forduló: 1980. augusztus 30. Győr, 14.000 néző
FTC: Kakas – Jancsika, Judik, Mucha, Major — Ebedli, Nyilasi, Takács — Murai, Szepesi, Pogány
Csere: Szokolai, Koch
G: Szabó, Hannich, ill. Szepesi, Nyilasi
Edző: Novák Dezső

Érdekes, változatos, eseményekben és fordulatokban gazdag, de összességében mérsékelt színvonalú találkozót hozott a két zöld—fehér csapat mérkőzése.

Bevonulás aggodalmas arccal . . . Takács, Kakas, Nyilasi, Szepessy, Judik.

Az első félidőben a Rába lényegesen jobban játszva 2:0-ás vezetést ért el. A játékosok mindkét oldalon nagy becsvággyal küzdöttek. A félidő hajrájában felgyorsultak az események, és ebben Kuti játékvezető is főszerepet vállalt. Miután Pölöskei szabálytalanságát nem torolta meg, ezt követően Jancsika megmozdulása már egyértelmű 11-est eredményezett, és ennek lett a következménye Major kiállítása is.

Szünet után a Rába a 10 főre csökkent ferencvárosiak ellen érthetetlenül lassítani kezdte a játékot. Eseménytelen időszak után a 65. percben eleredt az eső és a hátralevő közel félórában ítéletidőben folyt a mérkőzés.

A 71. percben váratlanul szépített a Ferencváros. Mucha betört a győri kapu előterébe amikor Csonka elbuktatta. 11-es! A büntetőt Szepesi küldte a bal alsó sarokba, 2:1.

Erősített az FTC és a 77. percben sikerült is az egyenlítés. Nyilasi lövését a léc fölé tolta Palla, így szögletrúgás következett. A beívelt labdából kavarodás támadt a győri kapu előtt és Nyilasi közelről a kapuba küldte a labdát, 2:2.

Nyilasi gólja

Tíz emberrel játszva 2 gólos hátrányt dolgozott le az FTC és ezzel feltétlenül bravúrosnak mondható pontszerzést könyvelhetett el!

Levonulás a sikeres pontszerzés örömével . . . Szokolai, Judik, Szepessy, Kakas, Mucha.

Havasréti Béla tudósítása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST