1980.XI.1. Nyíregyháza – Ferencváros 0:1

„Túltelt ház”, huszonötezer néző előtt szenvedte el első hazai vereségét a Nyíregyháza együttese. Pedig a hazaiak nem tisztelték a listavezetőt, rögtön támadólag léptek föl, de egy ferencvárosi szögletet követően Nyilasit üresen hagyták a védők, s ő nem hibázott. Nem sokkal a Fradi vezető gólja után Jancsika sárga lapot kapott. A félidő vége felé Ebedli, saját tizenhatosán belül, szabálytalanul szerelte Czeczelit, de a gyenge napot kifogott Pádár játékvezető sípja néma maradt … Hiába rohamozta végig a hátralevő időt a Vasutas Spartacus, a vendégeik Nyilasi vezérletével (képünkön (Elek Emil felvétele) éppen arról tesz tanúbizonyságot, hogy saját kapuja előterében éppen úgy ő az úr, mint a másik oldalon) „kibekkelték” a támadásokat.

13. forduló: 1980. november 1. Nyíregyháza, 25.000 néző
FTC: Kakas – Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mucha — Pusztai, Murai, Pogány
Cs: Szabó, Szepesi
G: Nyilasi
Edző: Novák Dezső

Az első FTC – Nyíregyháza bajnoki mérkőzés zsúfolt nézőtér előtt került sorra. Az ifjú ferencvárosi szurkolók már reggel hétkor zöld-fehér zászlókat lobogtatva megjelentek a pályán és különféle rigmusokkal szórakoztatták a helyieket és önmagukat.

Nagy hangpárbaj vezette be a mérkőzést is. Az első akciókat a hazaiak vezették. Gólt mégis a ferencvárosiak értek el. A 11. percben Szendrei szögletre ütött egy labdát. Jobb oldalról Pogány végezte el a szögletrúgást. Nyilasi az ötösön belül helyezkedett, mégpedig úgy, hogy senki sem zavarta. Szendrei pedig bentragadt, így aztán a válogatott játékos a kapu jobb oldalába fejelhette a labdát, 1:0.

Ezzel a Nyilasi góllal nyertünk Nyíregyházán

A látványos foci a későbbiekben — elsősorban a Ferencváros jóvoltából elmaradt. A mieink „csak” győzni akartak, de azt úgy, ahogy ritkán látni. Határtalan lelkesedéssel, önfeláldozó módon. Két szép támadása nem volt ezután a Fradinak — így nagy közönségsikert sem arathatott — de az 1:0-ás eredmény a Fradinak rendkívül kedvező volt, hiszen megtarthatta vezető helyét. A hazaiaknak pedig ez volt az első vereségük Nyíregyházán …

Murai a levegőben …

… és földön is veszélyezteti a nyíregyháziak kapuját

A Fradi a körülményekhez alkalmazkodva azt játszotta, amivel győzelmet lehetett elérni. Egy hét múlva az újpestiek a Megyeri úton jöttek rá, hogy a Nyíregyháza ellen még odahaza sem lehet játszogatni, Hát még idegenben …

(Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801102-02-19801101

NS-19801101-2

NS-19801101-3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST