1980.XI.8. Békéscsaba – Ferencváros 1:1

Képünkön Vágási és Rab fejpárbajából a hazai játékos kerül ki győztesen, de Kakas ezúttal is bravúrosan hárít.

Képünkön Vágási és Rab fejpárbajából a hazai játékos kerül ki győztesen, de Kakas ezúttal is bravúrosan hárít.

Tizenötezer néző előtt, sokaknak emlékeztes mérkőzésen, a szó szoros értelmében öldöklő csatát vívott a két csapat. A kíméletlen „adok-kapok” közepette Ebedli és Melis súlyos sérülést szenvedett. Zsíros lövésével – amely Takács hátán irányt változtatva került Kakas hálójába – szerezte meg a vezetést a csabai együttes. Röviddel ezután Pogány szabadrúgásgólja volt rá a válasz, Judik, Ebedli, Zsíros és Kőhalmi sárga lapja után Takács kiállítása jelezte, hogy Jaczina játékvezetőnek nehéz dolga volt, amelyet nem tudott megoldani. Hatvan percen keresztül a befejezésig önfeláldozóan rohamozott az Előre Spartacus, de Kakas és a szerencse megvédte a Fradi kapuját a további góloktól. 

14. forduló: 1980. november 8. Békéscsaba, 15.000 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mucha — Pusztai, Szabó, Pogány
Cs: Szepesi, Szokolai
G: Takács (öngól), ill. Pogány
Edző: Novák Dezső

Már az első hazai akció góllal végződött. Pásztor jobb oldali szöglete után kavarodás támadt a ferencvárosi kapu előtt. Zsíros lőtte meg a labdát, amely Takács hátán irányt változtatott és az elmozduló Kakas mellett a bal sarokba vágódott.

A 16. percben Zsíros ellökte a jobbösszekötő helyén kitörni készülő Ebedlit. A 20 m-es szabadrúgásból Pogány félerős, csavart lövéssel a bal felső sarkot vette célba. Rabcsák későn mozdult, így a helyezett labda akadálytalanul érhette el a hálót.

A folytatásban jószerint csak a labdarúgás mellékjelenségeit szemlélhettük. Durva belemenések, földrerántások, lökések és két súlyos sérülés jelentették a következő percek eseményét. Előbb Ebedlit vitték le ölben a pályáról, majd Takács szabálytalanságát követően a sérült csabai játékosért mentőautó ment a kezdőkörbe! Takács viszont maga mehetett le a pályáról — Jaczina kiállította …

Szünet után a csabaiak erősen megszorongatták az emberhátrányban levő FTC-t. A Fradi csak Kakas bravúros helytállásának, némileg a szerencsének és a hazaiak kapu előtti ügyetlenkedésének köszönhette, hogy gól nélkül átvészelte a második félidőt, azt a játékrészt, amelyben gólokat ugyan nem, de jó iramú, heves küzdelmet, szikrázó párharcokat izgulhatott végig a szurkolósereg.

Török Péter tudósítása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801108-2

NS-19801108-3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST