1980.XII.20. Diósgyőr – Ferencváros 0:0

Képünkön (Szabó István felvétele): Mészöly elcsúszik, Mucha elkésik, így Szemere bal lábbal továbbítja a labdát Borostyánnak, aki gólhelyzetbe kerül, de kihagyja.

Képünkön (Szabó István felvétele): Mészöly elcsúszik, Mucha elkésik, így Szemere bal lábbal továbbítja a labdát Borostyánnak, aki gólhelyzetbe kerül, de kihagyja.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzést látott a mintegy 12 000 főnyi szurkolósereg. Az I. félidőben mindkét kapu egyformán forgott veszélyben, de Kakas és Szabó egyaránt jól védett. A II. félidőben sem csökkent az iram, élénk és kemény játék folyt. Mindkét csapat nagy támadókedvvel játszott, a védelmek azonban jól zártak. Igazságos pontosztozkodás született. Palotai jól vezette a mérkőzést. 

20. forduló: 1980. december 20. Diósgyőr, 13.000 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Mucha, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mészöly—Murai, Szokolai, Pogány
Cs: Pusztai, Szepesi
Edző: Novák Dezső

A Ferencvárosnak még a téli időszakban is vonzereje van … Ezt bizonyította, hogy Diósgyőrben is szépszámú közönség látogatott ki a zöld—fehérek elleni mérkőzésre. A pálya talajáról nem sok jót lehet elmondani, inkább jégkorong mérkőzés lejátszására lett volna alkalmas, mint labdarúgásra. Viszont ezen a talajon érvényesülni kellett volna a technikai tudásnak. A két csapat játékosai, ha nem is jelesre, de úgy jó közepesre vizsgáztak technikából, mert miközben igyekeztek megszelídíteni a labdát, dolgukat alaposan megnehezítette, hogy arra is kellett figyelniük, ne csússzanak el.

A 27. percben nagy helyzet adódott a zöld-fehérek előtt: Nyilasi mesteri labdával szöktette Pogányt, a szélső nem tudott a talajon kitámasztani, csúszás közben lőtt, a bal alsó sarokra tartó labdát Szabó nagy bravúrral kiütötte. Néhány perc múlva Szemere nagy lövését ütötte nagy bravúrral szögletre a ferencvárosi kapus.

Szokolai “átsiklik” a diósgyőri védőkön.

A 39. percben Pogány 20 m-es szabadrúgása megpattant a földön, majd a kapus válláról kivágódott a mezőnybe . .. Egy perc múlva Néder rosszul, röviden adott haza, Murai elcsípte a labdát, de a kifutó Szabó mellett ügyetlenül az oldalhálóba lőtt.

A II. félidőben sem lehetett panasz az iramra, de a helyzetek mindkét kapu előtt ekkor is kimaradtak. Igazi játékot ezen a talajon nem lehetett várni. Mindkét csapat megérdemli a dicséretet harcosságáért, küzdeni akarásáért. Az eredmény igazságos.

Decemberi csapatkép … Nyilasi, Kakas, Mucha, Jancsika, Pogány, Takács, Ebedli, Szokolai, Murai, Judik.

Boross Dezső és Paulovits Ágoston tudósítása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801221-02-19801220

NS-19801220-2

NS-19801220-3

Nagyításhoz klikk a képre!

NS-19801220-4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST