1980.XII.6. Dunaújváros – Ferencváros 1-1

A mostoha időjárási viszonyokhoz képest jó talajú pálya és mintegy 6000 néző várta Dunaújvárosban a csapatokat és Szávó játékvezetőt. Nem valami eseménydús első félidő után az 52. percben Mucha vezetést szerzett a vendégeknek. Nagy II helyzetfelismerése révén azonban Fajkusz szinte azonnal egyenlí­tett.


18. forduló 1980. december 6. Dunaújváros, 6.000 néző.
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Rab, Takács — Nyilasi, Ebedli, Mucha— Szokolai, Koch, Pogány
Cs: Szabó, Mészöly
G: Mucha, ill. Fajkusz
Edző: Novák Dezső

Aligha lehet elképzelni mostohább körülményeket, mint amilyenek Dunaújvárosban ezen a délutánon a csapatokat fogadták. A havas, jeges, csúszós talajon, csaknem végig szakadó esőben lejátszott találkozón azonban a két együttes bebizonyí­totta, hogy még ilyen körülmények között is lehetséges a közönség számára élvezetes játékot produkálni.

Az első félidő a szemmel láthatóan mindent egy lapra — a támadásra — féltevő hazaiak fölényének jegyében telt el.

A II. félidő elején í­gy váratlanul esett a Ferencváros vezető gólja. Az 52. percben Takács balról középre Nyilasihoz játszott, aki egyből Muchához perdí­tett, a veterán középpályás a balösszekötő helyén kiugrott, majd a kifutó Németh fölött 10 m-ről a hálóba emelt, 1:0.

Középkezdés után azonnal egyenlí­tett a hazai együttes. Segesvári a ferencvárosi 16-os előtt Nagy ll-höz játszott, aki a középen kiugró Fajkusz elé perdí­tett. A balszélső észrevette, hogy mindenki visszajátszást vár, ám ő gondolt egyet és két lépés után a kiinduló Kakas fölött lágyan kapura emelt. A ferencvárosi kapuvédő visszafelé vetődve megpróbálta a labdát kiütni, de csak a gólvonalon túlról tudta azt megtenni, 1:1.

Aki azt hinné, hogy a találkozó hevessége valamelyest is csökkent, az téved. És bár továbbra is a hazaiak irányí­tották a játékot, a biztonságosan védekező FTC a győzelmet is megszerezhette volna, ha Németh kapus nincs olyan jó formában.

Ime a kapusparádé egy részlete: — a 66, percben először Szokolai 14 m-es, félmagas bombáját ütötte vetődve szögletre Németh. Pogány jobb oldali beí­velését Szokolai 8 m-ről fejjel csúsztatta kapura, Németh a léc alól kiütötte a labdát, amelyre Nyilasi rajtolt, 4 m-ről fejjel a kapu jobb oldala felé küldte, de Németh a földről felpattanva, nagy bravúrral szögletre tudta ütni azt.

A hátralevő időben az ismét eleredő, szakadó esőben újabb dunaújvárosi rohamok következtek, ám az eredmény már nem változott.

Zsiday István tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801207-02-19801206

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ