1981.III.25. DMVSC – Ferencváros 1-0

Hosszú idő után Zsiborás védett, az egyetlen gólt tizenegyesből kapta

25. forduló: 1981. március 25. Debrecen, 22.000 néző
FTC: Zsiborás — Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedii, Nyilasi, Mucha – Murai, Mörtel, Pogány
Cs: Szokolai
G: Kerekes
Edző: Novák Dezső

Rendkí­vüli várakozás előzte meg az összecsapást Debrecenben, ami ezúttal csak részben volt köszönhető a Hajdúságban is igen népszerű Ferencváros vendégjátékának, sokkal inkább a debreceniek nagyszerű tavaszi sorozatának — még gólt sem kaptak az első négy tavaszi találkozón! – és határozott győzelmi esélyeiknek!

Húsz perc elteltével kiderült, hogy a mindenáron győzniakarás ezúttal gátlólag hat mindkét együttesre. Ebben az időszakban elég sok volt a pontatlan átadás, bizonytalankodás.

0:0-ás félidő után a 63. percben mintegy „áramütésként” érte a debreceniek 11-esből szerzett gólja.

A zöld-fehérek két sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, és rendkí­vüli erőfeszí­téseket tettek legalább az egyenlí­tésért. A 71. percben Ebedii a balösszekötő helyéről ügyesen pörgetett a középen egymás mellett kirobbanó Nyilasi és Mörtel elé, mindkét ferencvárosi játékos nagy helyzetbe került, de egy pillanatra mindketten kivártak, aztán Mörtel 10 m-ről laposan lőtt labdája elakadt a nagyszerű ütemben kivetődő Szűcs kapusban.

A 83. percben nagy ferencvárosi tűzijáték befejezéseként Pogány elé perdült a labda, a szélső 8 m-ről egyből élesen lőtt, de Szűcs bravúros mozdulattal, újheggyel a léc alól szögletre tolta a labdát. A debreceniek teljesen beszorultak kapujuk elé, önfeláldozóan, közbevetődve, fejjel, lábbal őrizték előnyüket.

Az utolsó, vagyis a 95. percben (sérülés miatt hosszabbí­tás volt!) Ebedii 8 m-ről középről, fordulásból a jobb sarok irányába lőtt, de Szűcs ismét nagy bravúrral megfogta a gólba tartó labdát.

Az utolsó félórában kifejezetten élvezetes, jó szí­nvonalú, időnként látványos összecsapásokat hozó küzdelem í­gy a hazaiak győzelmével zárult.

Zsiday István tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ